Отидете към основна версия

2 740 9

Times: Пивоварните във Великобритания започнаха да намаляват процента алкохолност на бирата

  • великобритания-
  • пивовари-
  • бира-
  • алкохолност-
  • процент-
  • акциз

Причината е увеличаване на акцизите през август

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Някои производители на бира в Обединеното кралство започнаха да намаляват процента алкохолност на своите напитки в очакване на повишаване на акциза през август. Целта е намаляване на данъчните разходи, съобщи The Times.

Отчитайки факта, че размерът на акцизите зависи пряко от силата на алкохолната напитка, производителите на бирени напитки като Foster's, Spitfire, Old Speckled Hen и Bishops Finger започнаха да продават бира с по-нисък градус. Изданието дава следния пример: при 4,5% ABV акцизът за всяка 0,5-литрова бутилка Spitfire Amber Ale е £0,43 ($0,55), докато при 4,2% ABV е £0,4 ($0,51).

В тази връзка други пивовари, включително Heineken, Amstel, John Smith's и Newcastle Brown Ale, вероятно също ще намалят силата на своите напитки. Според университета в Шефилд, ако всяка пивоварна намали своята ABV с 0,3%, това ще спести общо около 250 млн. паунда данъци.

Green King Brewery, която произвежда Old Speckled Hen, направо заяви, че намаляването на алкохолността на напитките се дължи на необходимостта от намаляване на разходите на фона на високата инфлация в Обединеното кралство. Shepherd Neame, която продава бира под марките Spitfire и Bishops Finger, даде различно обяснение: "Потребителите все повече избират напитки с по-ниско съдържание на алкохол като част от здравословния начин на живот."

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини