Last news in Fakti

20 Юни, 2023 07:21 2 724 9

Times: Пивоварните във Великобритания започнаха да намаляват процента алкохолност на бирата

  • великобритания-
  • пивовари-
  • бира-
  • алкохолност-
  • процент-
  • акциз

Причината е увеличаване на акцизите през август

Times: Пивоварните във Великобритания започнаха да намаляват процента алкохолност на бирата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Някои производители на бира в Обединеното кралство започнаха да намаляват процента алкохолност на своите напитки в очакване на повишаване на акциза през август. Целта е намаляване на данъчните разходи, съобщи The Times.

Отчитайки факта, че размерът на акцизите зависи пряко от силата на алкохолната напитка, производителите на бирени напитки като Foster's, Spitfire, Old Speckled Hen и Bishops Finger започнаха да продават бира с по-нисък градус. Изданието дава следния пример: при 4,5% ABV акцизът за всяка 0,5-литрова бутилка Spitfire Amber Ale е £0,43 ($0,55), докато при 4,2% ABV е £0,4 ($0,51).

В тази връзка други пивовари, включително Heineken, Amstel, John Smith's и Newcastle Brown Ale, вероятно също ще намалят силата на своите напитки. Според университета в Шефилд, ако всяка пивоварна намали своята ABV с 0,3%, това ще спести общо около 250 млн. паунда данъци.

Green King Brewery, която произвежда Old Speckled Hen, направо заяви, че намаляването на алкохолността на напитките се дължи на необходимостта от намаляване на разходите на фона на високата инфлация в Обединеното кралство. Shepherd Neame, която продава бира под марките Spitfire и Bishops Finger, даде различно обяснение: "Потребителите все повече избират напитки с по-ниско съдържание на алкохол като част от здравословния начин на живот."


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    17 1 Отговор
    Безалк.бира е по-скъпа от нормалната дори и произведена от царевица ГМО.Бутилка безалкохолен джин е по- скъпа от 40⁰.Какви акцизи ,какви данъци сънувате.Всичко вече е ала-бала и Шменти капели.Джендърня.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Механик

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    И алкохолната, и безалкохолната бира се правят от гмо-царевица. Няма вече бира от ечемик.
    В същност, това на което сега казвате бира, е нещо съвсем друго.
  • 4 РЕАЛИСТ

    16 2 Отговор
    Не само намаляват алкохола в бирата, но и не изписват истинското съдържание. Лъжат клиента, че пие бира с 5 процента, а то е 4. Може и по малко да е. После жената ми реве" Как можа да изпиеш толкова бира"
  • 5 Хахахаха

    10 3 Отговор
    По бай Тошово време, за да не вдигат цените намалиха грамажа на кебапчетата и др. подобни! Британските пивовари, ударно усвояват челният социалистически опит!

    Коментиран от #7

  • 6 Тарикати, сър

    6 1 Отговор
    Като е с по- малко алкохол, сега ще пият повече, та да се замаят. Тия не пият за кеф, а да се напият.
  • 7 РЕАЛИСТ

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хахахаха":

    Не помня такова нещо по Бай Тошо, но сега всеки път, когато в Билла има промоция на кебапчета, грамажът е намален.
  • 8 незнайко

    1 2 Отговор
    Накрая всичката им бира ще е БЕЗАЛКОХОЛНА !
  • 9 Журналяги

    1 0 Отговор
    Семпатягата, който превежда чужди статии, може в скобите вместо в долари, да преизчисли стойността в левове. Няма да обяснявам защо. Мерси!