Отидете към основна версия

17 726 25

Ето и коя е Банка на годината у нас

  • банка на годината-
  • награди-
  • победители

Големият приз беше връчен на Банка ДСК

Наградите Банка на годината бяха връчени за 32-та поредна година. Голямата наградата беше връчена от Валентин Панайотов, председател на УС на Асоциация Банка на годината на Банка ДСК.

Основната идея на класацията е тя да бъде платформа, която изразява оценката на бизнеса и обществото за работата и развитието на българските банки и банкова система. В изработването на методиката за оценка на резултатите на банките са използвани годишните резултати на банките, официално представени и публикувани от БНБ, както и одитираните отчети на финансовите институции.

През последните две години се появиха и нови награди. Една от тях е успешна дигитална трансформация и най-добър действащ дигитален проект. Тазгодишните победители в сътоветните категории са Пощенска банка и УниКредит Булбанк.

Носители на категориите за Пазарен дял, за Ефективност и за Динамика на развитие станаха Банка ДСК, ОББ и УниКредит Булбанк.

Наградата за Чуждестранен банков клон отиде при Citibank Europe - клон България.

През 2023 г. беше възобновено присъждането на наградата Банка на тайния клиент. Носител стана Първа инвестиционна банка.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.

Свързани новини