Отидете към основна версия

3 153 3

По-скъп хляб през 2014 г.

  • по-скъп-
  • хляб-
  • 2014 г.

През 2014 година има предпоставки за поскъпване на хляба, предупреди председателят на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите Марияна Кукушева в студиото на „Канал 3”. Насъщният, според сдружението, е с по-ниска цена през този месец спрямо същия период на миналата година. Основната причина е цената на зърното на световните борси.

Що се отнася до динамиката на цената на суровината през идната година, специалистите в бранша не очакват да има съществени сътресения, които от своя страна да рефлектират и върху поскъпването на брашното.

В студиото на "Ръба" Александрина Борисова от Агенцията по храните предупреди, че с оглед на наближаващите празници Никулден и Коледа ще зачестят и нерегламентираните търговци. За да няма случаи на инциденти с развалена храна експертът препоръча стоката да се купува единствено от магазин, а не от тротоарите.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Всеки втори хляб - от сивата икономика

    Всеки втори хляб е произведен на черно - това признаха от бранша. Сивата икономика в сектора се разраства, а доверието на потребителите в качествот ...
    23.02.2014
    1 206
    1