Last news in Fakti

4 Ноември, 2013 18:58 3 151 3

По-скъп хляб през 2014 г.

  • по-скъп-
  • хляб-
  • 2014 г.

През 2014 година има предпоставки за поскъпване на хляба, предупреди председателят на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите Марияна Кукушева в студиото на „Канал 3”. Насъщният, според сдружението, е с по-ниска цена през този месец спрямо същия период на миналата година. Основната причина е цената на зърното на световните борси.

Що се отнася до динамиката на цената на суровината през идната година, специалистите в бранша не очакват да има съществени сътресения, които от своя страна да рефлектират и върху поскъпването на брашното.

В студиото на "Ръба" Александрина Борисова от Агенцията по храните предупреди, че с оглед на наближаващите празници Никулден и Коледа ще зачестят и нерегламентираните търговци. За да няма случаи на инциденти с развалена храна експертът препоръча стоката да се купува единствено от магазин, а не от тротоарите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    А правителства са падали за къде по дребни неща!
  • 2 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Ние отдавна вече не ядем нормален хляб и без това. Най-качественото зърно се изнася директно за белите държави, а нашият хляб се прави от фуражна пшеница с подобрители. Като му сложат и обавки за да има срок на годност 30 дни, с целпо-малко брак, и познайте какво ядем- ако някой наш прадедо от миналия век го опита, сигурно ще умре.... Който си прави домашен хляб от качествено брашно знае, че излиза по-скъпо от магазинския, при все че не му се слагат режийни разходи. Как да стане тогава купеният да е толкова евтин, и да е хубав? Или как да стане да си купиш 1кг кайма, която е 4 -5 пъти по-евтина от 1 кг месо, и тя да е истинска? Който има наивността да го вярва, заслужава да яде боклуци.
  • 3 Симеон Ханджиев

    0 0 Отговор
    Поредната простотия"световните борси".Ами щом ще купуваме хляб според цените на световните борси,то тгогава ни дайте и заплати каквито се вземат в Европа.Скоро имах гости от Германия и коментарът им бе,че тук храната е била по-скъпа от колкото при тях.Дами и господа,вярноли е това,че плащаме за по-скъпа храна?Очаквам вашите коментари!