Отидете към основна версия

1 816 17

Binance окончателно се разделя с Русия

  • русия-
  • binance-
  • прекратяване-
  • дейност-
  • криптовалути

От 31 януари 2024 година крипто борсата прекратява работа с руската рубла

Снимка: Shutterstock

Борсата за криптовалута Binance ще спре да поддържа транзакции в руска валута от 31 януари 2024 г. „След решението да напусне Русия и да продаде бизнеса на CommEX, Binance ще спре да поддържа руската рубла (RUB) във формат P2P (директна търговия на потребители един с друг), включително търговски двойки USDT/RUB, BTC/ RUB, FDUSD/ RUB, BNB/RUB, ETH/RUB, BUSD/RUB и RUB/RUB, от 00:00 UTC (03:00 московско време – бел. ТАСС) на 31 януари 2024 г.“, се посочва в документа“ се казва в изявление, публикувано на сайта на финансовата организация.

Потребителите могат да преминат към платформата CommEX и да продължат да търгуват с руски рубли без комисионна. Освен това те могат да изтеглят средствата си чрез фиат партньорите на Binance, да конвертират руски рубли в криптовалута с помощта на вградените инструменти на борсата или да ги обменят на спот пазара на Binance.

Binance е основана през 2017 г. от китайския роден Чангпенг Джао. Смята се за водещата в света система за търговия с цифрови активи. В края на септември крипто борсата обяви оттеглянето си от Русия и продажбата на руския си бизнес на платформата CommEX, регистрирана на Сейшелските острови. И двете компании се споразумяха за процеса на миграция на потребителите. Тегленето на руски рубли от Binance ще бъде достъпно до края на януари 2024 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.

Свързани новини