Отидете към основна версия

2 906 12

САЩ се опитват да създадат блокова конфронтация в икономиката

  • сащ-
  • китай-
  • блокада-
  • икономика

Китай: С подобни действия Вашингтон се стреми да запази собствената си хегемония и да лиши Китай от законното му право на развитие

Снимка: Shutterstock

САЩ разширяват блоковата конфронтация в икономическата и технологичната сфера, принуждавайки Япония и Нидерландия да наложат ограничения върху китайската полупроводникова индустрия. „Китай решително се противопоставя на влизането на САЩ в блокова конфронтация и разширяването ѝ в търговската, икономическата и научно-технологичната сфера, принуждавайки други страни да оказват натиск върху производството на полупроводници в Китай“, каза говорителят на китайското външно министерство Лин Джиен. "С подобни действия Вашингтон се стреми да запази собствената си хегемония и да лиши Китай от законното му право на развитие", добави той.

„Надяваме се, че съответните държави ясно ще разграничат правилното от грешното, решително ще се противопоставят на принудата, съвместно ще поддържат справедлив и отворен международен търговски и икономически ред и ще защитят собствените си дългосрочни интереси“, заключи Лин Джиан.

Както съобщи вестник South China Morning Post, позовавайки се на източници, заместник-министърът на търговията на САЩ за индустрията и сигурността Алън Естевес ще посети Япония и Нидерландия, за да убеди правителствата на тези страни да окажат натиск върху китайската полупроводникова индустрия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.

Свързани новини