19 Юни, 2024 15:53 2 905 12

САЩ се опитват да създадат блокова конфронтация в икономиката

  • сащ-
  • китай-
  • блокада-
  • икономика

Китай: С подобни действия Вашингтон се стреми да запази собствената си хегемония и да лиши Китай от законното му право на развитие

САЩ се опитват да създадат блокова конфронтация в икономиката  - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ разширяват блоковата конфронтация в икономическата и технологичната сфера, принуждавайки Япония и Нидерландия да наложат ограничения върху китайската полупроводникова индустрия. „Китай решително се противопоставя на влизането на САЩ в блокова конфронтация и разширяването ѝ в търговската, икономическата и научно-технологичната сфера, принуждавайки други страни да оказват натиск върху производството на полупроводници в Китай“, каза говорителят на китайското външно министерство Лин Джиен. "С подобни действия Вашингтон се стреми да запази собствената си хегемония и да лиши Китай от законното му право на развитие", добави той.

„Надяваме се, че съответните държави ясно ще разграничат правилното от грешното, решително ще се противопоставят на принудата, съвместно ще поддържат справедлив и отворен международен търговски и икономически ред и ще защитят собствените си дългосрочни интереси“, заключи Лин Джиан.

Както съобщи вестник South China Morning Post, позовавайки се на източници, заместник-министърът на търговията на САЩ за индустрията и сигурността Алън Естевес ще посети Япония и Нидерландия, за да убеди правителствата на тези страни да окажат натиск върху китайската полупроводникова индустрия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    9 3 Отговор
    България ще е "спалнята" на Алиекспрес за Европа.
  • 2 да де

    42 2 Отговор
    После пак кажете, че америте не са в дъното на всеки мръсен номер по света.
  • 3 много неща се опитват

    38 2 Отговор
    краварите,но все повече се провалят.Отиват към залеза си.Нищо не е вечно.
  • 4 БЪЛГАРИН🇧🇬

    28 2 Отговор
    КРАВАРИТЕ се оляха, но всичко си е за тяхна сметка.
  • 5 Уса

    26 2 Отговор
    Сащ се опитват да си върнат доброто старо време,когато имаше СССР и американския народ живееше щастливо и доходно.Имаше надпревари,но повечето бяха перчене а истинското в спорта и науката.Сега се пилеят грешни пари за оръжия науката е жив т@ш@к а спорта продаден бездомниците и болните стават все повече.Само Тръмп може да възроди Америка,но без бой няма да стане положението е изпуснато
  • 6 Колко им е външният дълг на САЩ?

    29 2 Отговор
    САЩ най-голямото зло на Земята!
  • 7 Госあ

    15 1 Отговор
    Китай вместо да прави изявления е добре да преразгледа политиката си особено към Япония. Ясно е, че сащ играят мръсно и не зачитат никакви правила. Крайно време да загърбят случаите от ВСВ, най вероятно Япония няма да се извини официално и се приема за жертва, което е така донякъде, но от Токио са наляли колосални суми безвъзмездно и са направили огромни инвестиции в Китай като опит за извинение.
  • 8 Госあ

    14 1 Отговор
    И между другото, според мен Китай правят грешка като публикуват на английски в стремежа си да изпъкнат. Да, вече са номер едно по научни публикации и всяка втора читава статия е китайска, но какво от това ? Според мен, японската концепция науката да работи за вътрешно ползване и патенти за индустрията е по-добра. Я си публикувайте в китайски списания на китайски !
  • 9 Госあ

    23 3 Отговор
    Боклуци, опитват да сложат гнусните си соросоидни ръчички върху науката, технологиите, изкуството и спорта ! Това няма как да стане. Слаби са.
  • 10 Калпазанин

    21 2 Отговор
    Фащ да помислят как ще си връща борчовете и с какво ще си я обезпечи
  • 11 Петър

    13 2 Отговор
    Потъващият хегемон ФАЩ трябва да бъде потпомогнат с 1000 Руски ядрени бомби да потъне по бързо.
  • 12 джо черният .

    1 0 Отговор
    „Надяваме се, че съответните държави ясно ще разграничат правилното от грешното, решително ще се противопоставят на принудата, съвместно ще поддържат справедлив и отворен международен търговски и икономически ред и ще защитят собствените си дългосрочни интереси“, заключи Лин Джиан." Мислят също като наивните Руснаци - те са колония повече от 80 години и само изпълняват заповедите на Задокеанският си господар който с всеки изминат ден е по агресивен , по зъл и проклет губейки хегемонията си на Световен жандарм е като див бесен звяр готов да унищожи , да разкъса жертвата си .