Отидете към основна версия

844 4

Дубай въвежда нов вид „златна“ виза

  • дубай -
  • „златна“ виза -
  • шейх хамдан бин мохамед ал мактум-
  • оае-
  • обединени арабски емирства-
  • education 33

Още една категория чужденци ще получат правото на „златна” виза

Снимка: Х

Властите в Дубай обявиха въвеждането на нов тип „златни“ визи за пребиваване – този път право за дългосрочно пребиваване в Обединените арабски емирства ще получат педагози, преподаватели и учители със специални заслуги.

Актуализираните правила бяха обявени от Негово Височество шейх Хамдан бин Мохамед Ал Мактум, вицепремиер и министър на отбраната на ОАЕ и председател на Изпълнителния съвет и престолонаследник на Дубай.

Новите визи ще се издават на преподаватели, които са показали изключителни резултати и са допринесли значително за развитието на сектора на частното образование.

Учителите в частни предучилищни институции, училища и висши учебни заведения в Дубай ще могат да кандидатстват за 10-годишни визи. За повече подробности и разяснения кандидатите трябва да се свържат със Службата за знания и развитие на човешкия потенциал .

Според Шейх Хамдан учителите дълбоко уважават ролята, която играят в изграждането на бъдещето на Дубай. Престолонаследникът изказа искрена благодарност на всички преподаватели, учители и възпитатели за техния труд и високо оцени тяхната роля за възпитанието на бъдещите поколения.

Както отбеляза министърът на отбраната на ОАЕ, учителите са източник на вдъхновение за днешните младежи и бъдещите лидери.

Новата визова инициатива е част от стратегията на града Education 33, която има за цел да позиционира Дубай като една от най-търсените дестинации за изключителни преподаватели.

Миналата седмица 28 февруари беше официално обявен за нов официален празник - Ден на образованието, който ще започне да се чества през 2025 г. Този ден ще бъде посветен на всички, които работят в сферата на образованието, както и на ролята на образованието за развитието на страната.

Лидерите на ОАЕ се стремят активно да развиват образованието в страната и да укрепват позициите си на световно ниво. Страната полага невероятни усилия да се превърне във водеща образователна дестинация.

Източник: Time Out Dubai

Превод от оригинала : Оля Ал-Ахмед

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини