Отидете към основна версия

986 14

САЩ удвояват производството на ракетни двигатели

  • northrop grumman-
  • ракетни двигатели-
  • производство

Northrop Grumman може да произвежда до 14 000 единици годишно

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският военно-промишлен концерн Northrop Grumman планира да удвои производството на ракетни двигатели, за да може Пентагонът да попълни оръжейните запаси, които бяха намалени в резултат на доставките на оръжие за Украйна, съобщи американският портал Defense One.

Според него, концернът се готви да увеличи годишното производство на ракетни двигатели с твърдо гориво, които задвижват системите за залпов изстрел на Lockheed Martin, до 14 000 единици. Отбелязва се, че през последните четири години Northrop Grumman е произвеждала около 5-6 хиляди двигателя годишно.

Според ръководителя на едно от подразделенията на компанията, Гордън Лопрести, търсенето диктува необходимостта от производство на 10 хиляди, а в бъдеще и 14 хиляди двигателя годишно. Той посочва, че Northrop Grumman е установил „отлични партньорства с правителството на САЩ“, които ще му позволят да постигне целите си и да отговори на нарастващите изисквания на Пентагона.

Както отбелязва Defense One, концернът произвежда ракетни двигатели с твърдо гориво в заводи в щатите Западна Вирджиния, Мериленд и Юта. През последните шест години компанията е инвестирала 1 милиард долара за разширяване на производствения капацитет на тези три обекта.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини