Отидете към основна версия

493 8

До 2030 г. дроновете ще заместят пощальоните

  • дрон-
  • доставки-
  • поща-
  • тенденции-
  • прогноза

Те ще станат стандартен метод за доставка на пратки в труднодостъпни райони

Снимка: Shutterstock

Доставката на малки товари и писма с дронове може да стане широко разпространена до 2030 г., особено в труднодостъпни райони, където все още се използват пилотирани самолети за тази цел.

„В близко бъдеще дроновете ще заемат ниши в сектора на доставките, където е по-скъпо да се използва класически транспорт или където високата скорост на доставка е важна. Например в изолирани и труднодостъпни райони и на места, където има постоянни задръствания по пътищата. Доставката на малки товари с помощта на дронове по специални въздушни линии ще стане стандартен метод за пощенски пратки до 2030 г. До този момент доставката на поща ще се извършва и с дронове, които ще станат пълноценен заместител на пилотираните самолети", посочват специалисти.

Развитието на безпилотна доставка изисква разработването на леки и издръжливи материали, батерии с голям капацитет и технологии за бърз трансфер на данни и точно разпознаване на терена с помощта на AI.

„Център за компетентност на NTI, работещ в MSTU на името на. N. E. Bauman, вече е създал няколко решения, включително полимерни композитни материали за тела на дронове. В бъдеще тези разработки могат да бъдат внедрени в развиващите се в страната мощности за производство на дронове“, добавят специалисти.

В допълнение към пощенската поща, до края на десетилетието в Русия дроновете ще се произвеждат масово и ще се използват за спешна медицинска помощ, гасене на пожари, наблюдение на миграцията на животни, спасителни и издирвателни операции, помощ в работата на полицията и разузнаването.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.

Свързани новини