Отидете към основна версия

1 288 1

Димитър Стоянов поиска оставката на Сидеров

  • волен сидеров-
  • атака-
  • оставка-
  • димитър стоянов

Раздор в

Димитър Стоянов на заден план, облечен с тениска с лика на Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Димитър Стоянов потвърди официално, че иска оставката на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който му се пада доведен баща. „Мотивите ми произхождат от трагичните резултати, които получи "Атака" на президентските и местните избори“, аргументира се Стоянов пред Българската телеграфна агенция.

Подобна информация изтече по-рано днес в медиите, както и че настояването на Стоянов станало по време на закрито заседание на парламентарната група на партията, която преди дни напусна депутатът Цвета Георгиева.

По-рано днес Сидеров не потвърди дали Стоянов е поискал оставката му, след което заяви, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов имал план за унищожението на „Атака“.

Стоянов настоява за смята на лидерския пост на партията му зарази изборният крах, който „Атака“ претърпя. Евродепутатът е убеден, че е нормална европейска практика в такива случаи председателят на партията да подаде оставка. И припомни, че през 2009 г., когато БСП е загубила изборите, макар и не така "катастрофално", самият Волен Сидеров е заявил, че Сергей Станишев трябва да подаде оставка.

Нормалната процедура е свикването на един национален сбор на "Атака", който да определи как продължава развитието на партията, посочи Стоянов.

 

Факти.бг също се опита да се свърже с него от сутринта, но телефонът му беше изключен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини