Отидете към основна версия

646 3

БСП с алтернативен бюджет

  • бсп-
  • бюджет

Предлагат увеличаване на приходната част с 1 млрд. лв.

Снимка: БГНЕС

Изработването на наш вариант за алтернативен бюджет е вече традиция, така направихме и миналата година. Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри без обосновка, които повтарят данните от тази година, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Ние отчитаме, че кабинетът и данъчната администрация не са достатъчно компетентни, затова предлагаме приходната част да се завиши с 1 млрд. лв. от данък ДДС и акцизи, каза Станишев. „Предлагаме да се увеличат и постъпленията от корпоративния данък със 150 млн. лв.

Правителството залага дефицит 1.3% от БВП – правителството трябва да компенсира средствата за забавения икономически растеж и затова ние предлагаме той да се увеличи с 500 млн. лв.", продължи той. В огромната си част страните от ЕС залагат бюджетни дефицити над 3%, припомни той.

Предлагаме също допълнителни приходи в осигурителната система от 500 млн. лв. като се увеличи максималният осигурителен праг до 2700 лв., а от април 2012 г. - до 2900 лв., защото по-богатите хора трябва да понесат солидарно тежестта от кризата, смятат червените. Това ще позволи да се правят допълнителни разходи и в социалната сфера.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини