Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 13:30 642 3

БСП с алтернативен бюджет

  • бсп-
  • бюджет

Предлагат увеличаване на приходната част с 1 млрд. лв.

БСП с алтернативен бюджет - 1
Снимка: БГНЕС

Изработването на наш вариант за алтернативен бюджет е вече традиция, така направихме и миналата година. Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри без обосновка, които повтарят данните от тази година, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Ние отчитаме, че кабинетът и данъчната администрация не са достатъчно компетентни, затова предлагаме приходната част да се завиши с 1 млрд. лв. от данък ДДС и акцизи, каза Станишев. „Предлагаме да се увеличат и постъпленията от корпоративния данък със 150 млн. лв.

Правителството залага дефицит 1.3% от БВП – правителството трябва да компенсира средствата за забавения икономически растеж и затова ние предлагаме той да се увеличи с 500 млн. лв.", продължи той. В огромната си част страните от ЕС залагат бюджетни дефицити над 3%, припомни той.

Предлагаме също допълнителни приходи в осигурителната система от 500 млн. лв. като се увеличи максималният осигурителен праг до 2700 лв., а от април 2012 г. - до 2900 лв., защото по-богатите хора трябва да понесат солидарно тежестта от кризата, смятат червените. Това ще позволи да се правят допълнителни разходи и в социалната сфера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    toia laluger shto ne se skrie naglec s naglec
  • 2 Комунягата

    0 0 Отговор
    Този МИШОК,какво ли не изговори,колко ли сълзи изрева,от както загуби власта? СМЕШНИК,като се появи по някоя телевизия,и като вземе да обяснява как го боли за народа с този лисичи поглед си мисли че някой му вярва.Тази комунистическа сган не им пука за нас,
    ами реват,че неможаха да доокрадат Държавата.Серьожа вземи
    си вазеличето и върви да си се гушкате и целувате с Доган !!!!!!
  • 3 Boiko Borisov

    0 0 Отговор
    Ей мишка айде стига коментира бюджети и секви неща който не зависат от тебе вече СЛАВА НА БОГА щото още малко договорчета ако беше сключил съвсем щеше да забиеш народа на кучето в г.за ама дойде Борисов и ви секна л.....о и ви би като мече у дирек и са пак се бъркаш у неща който не разбираш айде спри се и повече не зимай отношение ако обечаш да не говориме че никой не те и слуша все пак електората ти измре нали са със средна възраст 70 години!!