Отидете към основна версия

723 1

7% от железничарите стачкували

  • стачка-
  • бдж-
  • власт-
  • нкжи-
  • мтитс

Сериозни разминавания с данните на синдикатите

Снимка: БГНЕС

Стачкуващите железничари в „Холдинг БДЖ” за деня са 444 души, което е едва 3.4% от общия брой на служителите в дружеството. Това показват данните на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за днешната железничарска стачка, които сериозно се разминават с тези на синдикатите.

В Национална компания „Железопътна инфраструктура” са стачкували 492 души, като само 61 от тях са свързани с движението на влаковете. В процентно изражение стачкуващите са 3.8% от персонала в НКЖИ, твърдят от МТИТС.

Така общият брой на стачкуващите в двете дружества е 7,2%.

Обобщените данни към 15:30 часа показват, че 85 влака от общо 210 са били спрени следствие на стачните действия на някои от служителите в железницата. Това е 40.5% от общия брой влакове, които трябваше днес да пътуват по разписание.

Данните на синдикатите противоречат на тези, дадени от ресорното министерство. Според профсъюзите 218 от 264 влака не са се движили, което е 83% от общия брой.

Служителите на голяма част от тези композиции не подкрепят стачката и са били принудени да спрат, тъй като не работят обслужващите курса по трасето, твърдят от транспортното министерство и допълват, че стачкуващи работници в товарните превози почти няма.

Данните на Националната компания „Железопътна инфраструктура” показват, че от всичките 335 гари, стачкуващи е имало на едва 30 гари. Стачни действия на служители на НКЖИ не е имало в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Горна Оряховица, Стара Загора, Ямбол, Карнобат, Видин, Враца, Карлово и др. Общият брой на стачкуващите в двете компании е 936 служители от над 26 000 персонал, което е 3.6%.

Стачка ще има и утре.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Стачката в БДЖ продължава

    Втори ден продължава обявената от работещите в БДЖ безсрочна стачка. Ръководството на компанията не отстъпва от заявените си планове за реформи, ко ...
    25.11.2011
    866
    0
  • БДЖ стачкува и утре

    Стачката в БДЖ продължава и утре, съобщи за Факти.бг Петър Бунев, председател на Синдиката на железничарите към КНСБ. Както днес, и в петък влаковет ...
    24.11.2011
    1 078
    0
  • Синдикатите искат оставката на шефа на НКЖИ

    КНСБ и КТ "Подкрепа" обмислят още днес да поискат оставката на директора на НКЖИ Милчо Ламбрев. Синдикатите разполагат с информация, че н ...
    24.11.2011
    1 970
    0
  • Начало на стачката, влаковете спират

    В този момент започва дълго обсъжданата стачка в БДЖ. Влаковете няма да се движат в продължение на осем часа - до 16.00 часа. Уверенията са, че ком ...
    24.11.2011
    918
    0