Отидете към основна версия

855 0

Лоши условия за туризъм в планините

  • туризъм-
  • планини-
  • времето-
  • обстановка
Снимка: БГНЕС

 

Лоши са условия за туризъм по планините, съобщават от Планинската спасителна служба (ПСС). Има значителна лавинна опасност и е възможно спонтанно падане на лавини в различна степен.

Да се внимава при преминаването на стръмни склонове, полета със значителна лавинна опасност, предупреждават спасителите. За такива преходи в планината е необходим много сериозен опит.

Има много снегонавявания и снежната покривка е много дълбока. Трябва да се има предвид, че времето за преминаване на определен маршрут е силно завишено поради многото сняг, особено за хора, които не ползват снегоходки и ски за предвижване. Има мъгла във високите части на планината, също и умерен вятър, който се засилва по билата.

От ПСС препоръчват, ако може, хората да си отложат предвидените излети в планината.

Съоръженията вече работят във всички курорти. В Чепеларе и в Боровец също работят. Единствено на Студенец не работи лифтът поради спиране на електрозахранването.

Няма данни за инциденти през изминалото денонощие.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Измъкнати са блокирани в хижа туристи

    Продължават действията на екипите за оказване на помощ в населените места, пострадали от обилния снеговалеж Информация към 10.00 часа Обст ...
    09.01.2012
    1 406
    0
  • Актуалната обстановка в страната

    Обстановката в страната към 7 часа на 9 януари, по данни на МВР На отделни места продължават действията по оказване помощ на населението, почис ...
    09.01.2012
    1 221
    0