Last news in Fakti

9 Януари, 2012 09:41 852 0

Лоши условия за туризъм в планините

  • туризъм-
  • планини-
  • времето-
  • обстановка
Лоши условия за туризъм в планините - 1
Снимка: БГНЕС

 

Лоши са условия за туризъм по планините, съобщават от Планинската спасителна служба (ПСС). Има значителна лавинна опасност и е възможно спонтанно падане на лавини в различна степен.

Да се внимава при преминаването на стръмни склонове, полета със значителна лавинна опасност, предупреждават спасителите. За такива преходи в планината е необходим много сериозен опит.

Има много снегонавявания и снежната покривка е много дълбока. Трябва да се има предвид, че времето за преминаване на определен маршрут е силно завишено поради многото сняг, особено за хора, които не ползват снегоходки и ски за предвижване. Има мъгла във високите части на планината, също и умерен вятър, който се засилва по билата.

От ПСС препоръчват, ако може, хората да си отложат предвидените излети в планината.

Съоръженията вече работят във всички курорти. В Чепеларе и в Боровец също работят. Единствено на Студенец не работи лифтът поради спиране на електрозахранването.

Няма данни за инциденти през изминалото денонощие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА