Отидете към основна версия

1 127 0

„Софийски имоти“ с ново ръководство

  • софийски имоти

„Софийски имоти” е с ново ръководство. Това съобщи пред журналисти в Правец заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев. Промяната се налага, тъй като в края на миналата година Камен Манев и Георги Гегов са подали оставки от съвета на директорите на „Софийски имоти”. На тяхно място ще бъдат предложени Полина Витанова и Деян Цветков.

Деян Цветков е работил в управлението на „Недвижими имоти” като последно е заемал такава позиция в образователното министерство, а Полина Витанова е адвокат, с опит в сферата, допълни още Стойнев. Той обясни, че на следващата сесия на общинския съвет ще се внесе доклад за промяната в постовете.

Столичната агенция за приватизация ще поиска да се направи актуализация на правен анализ на всички имоти в капитала на дружеството и да се обяви процедура за избор на консултант.

Досегашното ръководство на „Софийски имоти“ е било разработило доклад по отношение на уточняването на собствеността и капитала на дружеството, който още през 2011 година е бил предоставен на всички политически групи в Столичния общински съвет, каза още Стойнев. Той обясни, че тогава не е бил подготвен доклад, а това ще бъде една от първите задачи на новото ръководство на дружеството - да предприеме всички мерки, за да може „да бъде изчистен капиталът“.

По думите му оттук насетне се планира да бъде привлечен консултант по приватизацията на „Софийски имоти” с цел изработване на детайлна програма за определяне на имотите в капитала и за предназначението им, като решение на Столичния общински съвет ще бъде коя част от имотите ще бъдат предоставени на Столична община, коя ще бъде продадена и коя ще остане в дружеството да оперира като общинско инвестиционно дружество, което притежава имоти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини