13 Януари, 2012 16:16 1 191 4

4 г. затвор за шефа на "Софийски имоти"

  • тошко добрев-
  • сгс-
  • софийски имоти
4 г. затвор за шефа на "Софийски имоти" - 1
Снимка: БГНЕС

Наказание от четири години затвор получи бившият изпълнителен директор на "Софийски имоти" АД Тошко Добрев. Останалите девет обвиняеми директори на дружеството по делото за сключване на незаконни сделки са невинни, реши Софийският градски съд. Преди това прокуратурата поиска седем години зад решетките за Добрев, който бе обвинен в ощетяване на дружеството за около половин милион.
Това е само едно от сложните дела „Софийски имоти“.

Добрев ще обжалва присъдата. Той реагира след решението с коментар, че то е политическо и е свързано с предстоящия технически доклад на Брюксел за състоянието на правосъдието и вътрешния ред у нас.
Той е убеден, че горните инстанции ще поправят „тази грешка“.

Добрев ще лежи в затвора при първоначално строг режим. Отнето му е правото да заема публична длъжност за седем години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 'айдука

    1 0 Отговор
    Тоя ХАЙДУК заслужава да прекара остатъка от живота си в затвора.Краде.краде,краде......
  • 2 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Абе ТОШКО какво сега направи,забогатяли,деца или внуци управи.
    Ами сега наистина присъдати стане реална и отиеш в затвора!!!!Да ти се невиди печалба от
    имоти
  • 3 Maurice

    0 0 Отговор
    За да го хванат с 1/2 милион по това дело,значи е източил поне 15-20 милиона в действителност.За другите дела по "Софийски Имоти" има поне още 100 милиона отклонени средства.А това че не е действал сам и мухите го знаят.Също така всички знаят че съдиите са най-подкупните лица в тази държава и този затвора ще го посети само за да си направи снимка за спомен.Това е БГ.Крадеш колкото можеш повеше,за да може после да платиш на прокурори и съдии малка част и да излезеш чист като девица.
  • 4 Maurice

    0 0 Отговор
    Относно заловеният прокурор с подкуп,очевадно се изясни как с 21000 лева подкуп,можеш да отнесеш до 3 години затвор или до 5000 лева глоба!!За 21хил те глобяват 5 хил!!А като се качиш в градския транспорт в Сф. без билет,за 1 лев нарушение плащаш 10 лв глоба.При това едното си е престъпление по НК а другото е нарушение по общинските наредби на столична община. Както се пее в една песен на Ъпсурт: Незнам в кой момент ще взема сопата...........