Отидете към основна версия

1 313 0

Въпросите на журналистите ме притесняват по случая „Мирослава“

  • стойчо стоев-
  • мирослава николова-
  • перник
Снимка: БГНЕС

Парламентарната вътрешна комисия най-вероятно няма да предприеме нищо, за да провери случая със самоубилия се в Перник заподозрян за убийството на Мирослава Николова Стойчо Стоев. Това се разбра от думите на председателя на комисията Анастас Анастасов (ГЕРБ).

Тази сутрин опозицията настоя във вътрешната комисия да има изслушване на представителите на различните институции, свързани със случая, или да има отделна комисия, която да разследва казуса.

Предложението със случая да се занимае парламентарната вътрешна комисия направи от трибуната съпредседателят на СК Иван Костов. Без да назовава имена, Костов поиска да стане ясно защо оръжието на Стоев не е отнето, имало ли е прокурор на мястото на инцидента и какъв е бил статутът му по време на инцидента - на обвиняем, защитен свидетел?

И от БСП се съгласиха със сините. Ексвътрешният министър Михаил Миков обаче поиска временна анкетна комисия по случая. Социалистите още днес ще внесат искане за създаването й. Коалиция за България настоява за временна анкетна комисия, в която управляващите да нямат мнозинство, подчерта Миков.

На въпрос дали вътрешната комисия ще извика все пак някого от МВР, ГДБОП или други служби Анастасов заяви, че това няма да стане. „Какво искате - да отнемам компетенции на прокуратурата и на други органи ли“, попита той.

На въпрос не го ли притеснява нещо в този случай каза: „Притеснява ме това, че журналистите много питат.“

Запитан дали не намира за странно, че заподозрян се е самоубил пред полицаи, Анастасов препоръча медиите да направят справка за това колко чести са случаите на самоубийства. И отказа да коментира повече темата.

Около самоубийството на Стоев има доста неясноти. Той се самоуби в присъствието на полицаи при повторен оглед на дома му. Една от версиите е, че соченият за съпричастен към убийството на Мирослава Николова е извадил пистолета от сейф. Другата версия е, че Стоев се е самоубил в апартамента си със служебното оръжие на един от придружавалите го петима полицаи.

Първоначално бе съобщено, че Стоев е доведен от полицията в апартамента му за повторно претърсване. Той помолил да му бъде позволено да отиде до тоалетната, където успял да достигне до предварително укрит пистолет и да се самопростреля смъртоносно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини