Last news in Fakti

18 Януари, 2012 09:54 1 131 1

Депутати нищят самоубийството на Чочо?

  • мирослава николова-
  • стойчо стоев-
  • перник-
  • чочо

Синята коалиция поиска парламентарна проверка за самоубийството на Стойчо Стоев, който бе задържан за убийството на Мирослава от Перник. Предложението със случая да се занимае парламентарната вътрешна комисия направи от трибуната съпредседателят на СК Иван Костов. Без да назовава имена, Костов поиска да стане ясно защо оръжието на Стоев не е отнето, имало ли е прокурор на мястото на инцидента и какъв е бил статутът му по време на инцидента -на обвиняем, защитен свидетел?

Около самоубийството на Стоев има доста неясноти. Той се самоуби в присъствието на полицаи. Една от версиите е, че соченият за съпричастен към убийството на Мирослава Николова е извадил пистолета от сейф. Другата версия е, че Стоев се е самоубил в апартамента си със служебното оръжие на един от придружавалите го петима полицаи.

Първоначално бе съобщено, че Стоев е доведен от полицията в апартамента му за повторно претърсване. Той  помолил да му бъде позволено да отиде до тоалетната, където успял да достигне до предварително укрит пистолет и да се самопростреля смъртоносно.

Стойчо Стоев, известен като Чочо, бил „пробит“ от психолозите на МВР и посочил къде е скрито тялото.

Преди два дни вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че той не е физическият убиец на Мирослава. Другият задържан, Марио Любенов е в лудница.

Червеният депутат Михаил Миков предложи да се създаде независима комисия на паритетен принцип. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 saab

    0 0 Отговор
    синята коалиция е последен мандат в парламента !