19 Януари, 2012 10:33 3 037 3

Пернишките полицаи действали „по учебник“

  • стойчо стоев-
  • мирослава николова-
  • перник

В апартамента на Чочо нямало ток, защото не си плащал сметките

Пернишките полицаи действали „по учебник“ - 1
Снимка: БГНЕС

Пернишките полицаи не са допуснали нарушения при случая със самоубийството на Стойчо Стоев-Чочо, съобщиха от Окръжна следствена служба, цитирани от mirogled.com. Чочо беше  един от задържаните за убийството на Мирослава Николова, който впоследствие се самоуби в апартамента си по време на обиск там.

„Изпълнили са задълженията си като по учебник. Осигуриха охраната на Стойчо, още от 9 ч. сутринта бяха пред блока му. Освен това в апартамента не е имало униформени полицаи, както се тиражираше“, заявиха от следствието.

Когато Стоев е бил заведен за оглед на жилището му на улица „Тунджа“ 13, в апартамента нямало ток, защото той не си плащал сметките, допълниха следователите. Те отхвърлиха твърденията, че не е имало осветителни тела в жилището. При отварянето на вратата пък се задействала аларма, която била монтирана от предишните собственици на апартамента. Стойчо сам предложил да я прекъсне, за да не смущава съседите.

"Жилището е много голямо. Има две спални, детска стая, хол, кухня, тоалетна, баня, мокро помещение и килер. Килерът е в тъмната част на апартамента и при него не е имало лампа. Стойчо е помолил да отиде до тоалетна, и е посочил неговата врата“, разясниха от следствието.

Ръцете на задържания били вързани с белезници отпред. Във въпросния килер пък имало метална каса с оръжие. Стойчо взел пистолета „Глог“ и се прострелял. Оръжието на Стойчо е законно притежавано. Освен пистолет е имало и автомат „Арсенал“. Те са държани съобразно изискванията на закона в метална каса, монтирана на пода в помещението.

Чочо се е прострелял в дясното слепоочие. Куршумът раздробил мозъка и излязъл. Взети са натривки на оръжието и на трупа и са изпратени в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология, но все още не е ясно кога точно ще станат ясни резултатите от изследванията.

При такива случаи се правят задължително изследвания за алкохол и наркотици. „Стойчо не е имал кръв във вените и се е наложило да му взимат такава от сърдечната кухина“, поясниха запознати.

Според патолога, извършил аутопсията, Чочо не е имал никакви други наранявания. Той отхвърли твърденията, че пръстите му са били счупени и че Стоев е бил бит от полицаите. „Не са открити синини от побой или пък счупени пръсти“, категоричен бе д-р Любомир Чакъров.

За самоубийството на Стойчо обаче е повдигнато обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс за предумишлено убийство. „Това е нормално. Дори и да е очевидно самоубийството, се повдига такова обвинение докато не се докаже, че няма намеса на други лица. Такава е процедурата“, поясниха от държавното обвинение в Перник.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях

    0 0 Отговор
    Бая стар ще да е бил учебника , някъде от към времето на Инквизицията.
  • 2 Всеки

    0 0 Отговор
    Що за глупости ?! Възникват толкова много въпроси, а това са само празни приказки. американските екшъни са по-павдоподобни от тзаи измишльотина !
  • 3 Всеки

    0 0 Отговор
    Нямало ток?! Ама той от прилепи ли е бил придружаван?! Задействали алармата, абе как так?? Та нали вече веднъж са обискирали жилището?! Оръжието е било рагистрирано, а как тогава не са го извзели, не е било тайно или самоделно??? Пуснали са го да влезе в някаква стая, за която той е казал, че е тоалетна. Апартаментът бил голям?! Те оглед за покупко-продажба ли са правили?! Престъпникът е имал законно оръжие и го е съхранявал в каса съобразно закона, ах какво облекчение!!! Сбирщина идиоти, които обиждат интелигентността ни !!!