Отидете към основна версия

1 009 1

ДПС: Плевнелиев е с амбициозна програма

  • дпс-
  • росен плевнелиев-
  • лютви местан-
  • президент
Снимка: БГНЕС

С първата си реч Росен Плевнелиев като че ли даде заявка за програма, която да запълни дефицитите на изпълнителната власт. Така заместник—председателят на ДПС Лютви Местан коментира пред журналисти обширната реч на Плевнелиев пред парламента, след като заедно с Маргарита Попова положиха клетва като президент и вицепрезидент.

Росен  Плевнелиев говори за приоритетите си на работа в продължение на около 40 минути пред депутатите, министрите, армейски и църковни висши служители, президента Първанов и други. Лидерът на ДПС Ахмед Доган не присъства в залата.

Местан определи речта на Плевнелиев като „амбициозна“ и „опит в систематизиран вид“ да се направи национална визия за развитие на страната до 2020 година.

Изглеждало, че новоизбраният президент предлага програма, с която да запълни и отстрани „дефицитите на стратегическо мислене от страна на изпълнителната власт“.

Местан изтъкна и грешка на Плевнелиев, че е споменал единствено главата на Българската православна църква патриарх Максим с „Ваше светейшество” в речта си, но е пропуснал да се обърне към останалите вероизповедания. Това по-скоро е грешка в протокола, отколкото преднамерено действие, заяви заместникът на Ахмед Доган.

Той коментира и протестът на „Атака“, които издигнаха плакати, че Плевнелиев е избран незаконно: „Това е проява на държавен нихилизъм“. Изразяването на недоволство си има граници, категоричен е Местан.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини