Last news in Fakti

19 Януари, 2012 11:58 949 0

НС готово за активна работа с Плевнелиев

  • росен плевнелиев-
  • цецка цачева-
  • парламент-
  • президент
НС готово за активна работа с Плевнелиев - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев може да разчита на Народното събрание като на институционален партньор във всяка конструктивна инициатива. С тези думи председателят на парламента Цецка Цачева закри тържественото заседание, на което Росен Плевнелиев и Маргарита Попова положиха клетва като президент и вицепрезидент на България.

Без да става от мястото си, Цачева заяви, че Народното събрание иска  да поддържа активен диалог с президентството: „Българският парламент е готов да бъде активен ваш партньор в добруването на гражданите. Трябва да работим за единението“.

Парламентарният председател пожела на Росен Плевнелиев още да бъде над политическите сблъсъци, а в края на мандата му българите  да бъдат по-отговорни към страната, по-сплотени и по-щастливи.

"Днес Вие сте облечен в народното доверие, давате си сметка, че зад него стоят очаквания за икономически просперитет, задълбочаване на демокрацията и утвърждаване мястото на България в редиците на нейните приятели и съюзници", подчерта Цачева.

Тя припомни на Плевнелиев, че новият му пост е изключително важен и ключов, въпреки че страната ни е  парламентарна република. „Това е въпрос и на кауза. Президентът може и се очаква от него да посочва пътища за развитие. От президента се очаква още нещо. Живеем в тежки времена. Трябва да се вземат трудни решения“, аргументира се тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА