Столични фурни ни искат 11 лева за половин кило козунак с квас, установи проверка на в. „Монитор“. За да не се разкарваме излишно, сладкия хляб можем да го поръчаме и през нета, като производителят гарантира, че козунакът е направен с истински продукти. Почти същата цена около 22 лв./кг ще трябва да дадем и за козуначе с ръжен квас и шоколад.
От хлебозавода обаче ще ни излезе около 3,5 пъти по-евтино, или по 6,25 лв. за кило. „Козунакът от големите легални производители ще струва около 2,50 лв. за 400 грама”, прогнозира за „Монитор” председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Бургас Димитър Людиев. Според него цената е такава и заради поскъпналите яйца.
„Козунакът с яйца, направен по класическа технология е най-хубав”, припомня той. „Ползва ли се яйчен прах великденският сладкиш няма да стане на конци. По това може да се различи.