Отидете към основна версия

1 322 0

Пловдивските общинари влизат в хотела на Ванко 1

  • ванко 1-
  • хотел

Хотелът на осъдения за сводничество Иван Главчев – Ванко 1 става административна сграда на район „Източен“ на пловдивската община. С 41 гласа „за“ и четирима „въздържал се“, общинският съвет на Пловдив гласува решението.  Сега остава само общината да поиска от държавата да прехвърли сградата и тя да стане общинска публична собственост.

Кметът на града Иван Тотев коментира, че районната администрация има остра нужда от смяна на досегашния си адрес. Градоначалникът лично инспектира преди по-малко от месец хотела край „Цариградско шосе“ и смята, че е подходящ за тази функция.

Строената за хотел сграда е с разгъната застроена площ от 3100 кв.метра и с подземен гараж, но в момента е в окаяно състояние и за преобразуването й в районно кметство ще са нужни над 1 млн. лв. Ремонтът на палата ще е за сметка на Бюджет 2013. От градските пари за тази година ще се изразходват суми само за проектирането.

Освен администрацията на район "Източен" в сградата със статуята на Исус Христос на върха могат да бъдат подслонени и част от 11-те държавни институции, които в момента плащат наем за ползване на различни имоти в Пловдив. Сред тях са басейнова дирекция, агенцията по вписвания, инспекцията по труда, дирекция "Социално подпомагане", РЗОК.
 


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Чиновници нагазиха басейна на Ванко1

    Кой ще се плацика в басейна , на покрива на прочутия хотел на рапъра Ванко 1? Това ще реши областната управа, след като сградата влезе в активите й. ...
    24.11.2011
    4 527
    1
  • Държавата си хареса хотела на Ванко 1

    Бившият хотел на осъдения за сводничество рапър Ванко 1 в Пловдив да не се продава, а да се управлява от държавата, предлага областният управител Иван ...
    03.08.2011
    4 986
    0