Last news in Fakti

2 Февруари, 2012 16:32 1 310 0

Пловдивските общинари влизат в хотела на Ванко 1

  • ванко 1-
  • хотел

Хотелът на осъдения за сводничество Иван Главчев – Ванко 1 става административна сграда на район „Източен“ на пловдивската община. С 41 гласа „за“ и четирима „въздържал се“, общинският съвет на Пловдив гласува решението.  Сега остава само общината да поиска от държавата да прехвърли сградата и тя да стане общинска публична собственост.

Кметът на града Иван Тотев коментира, че районната администрация има остра нужда от смяна на досегашния си адрес. Градоначалникът лично инспектира преди по-малко от месец хотела край „Цариградско шосе“ и смята, че е подходящ за тази функция.

Строената за хотел сграда е с разгъната застроена площ от 3100 кв.метра и с подземен гараж, но в момента е в окаяно състояние и за преобразуването й в районно кметство ще са нужни над 1 млн. лв. Ремонтът на палата ще е за сметка на Бюджет 2013. От градските пари за тази година ще се изразходват суми само за проектирането.

Освен администрацията на район "Източен" в сградата със статуята на Исус Христос на върха могат да бъдат подслонени и част от 11-те държавни институции, които в момента плащат наем за ползване на различни имоти в Пловдив. Сред тях са басейнова дирекция, агенцията по вписвания, инспекцията по труда, дирекция "Социално подпомагане", РЗОК.
 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА