Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 18:19 4 526 1

Чиновници нагазиха басейна на Ванко1

  • пловдив-
  • ванко 1-
  • чиновници-
  • басейна-
  • областната управа

Областната администрация влиза във владение на хотела на рапъра, ще настаняват там държавни служби

Чиновници нагазиха басейна на Ванко1 - 1
Снимка "Марица"

Кой ще се плацика в басейна , на покрива на прочутия хотел на рапъра Ванко 1? Това ще реши областната управа, след като сградата влезе в активите й. Вчера администрацията започна процедура по влизане във владение на хотела, съобщи в. "Марица". Специалисти от отдел "Държавна собственост" ще опишат подробно вещите, които се намират в сградата. След това семейство Главчеви ще бъдат поканени да си приберат. Едва това ще се преценява какво ще бъде предназначението на имота. По документи сградата е на груб строеж , с акт 14.
В момента постройката прилича по скоро на руина. Басейнът на покрива обаче е привидно здрав и с малък ремонт ще може да функционира отново.
Над него, точно до статуята на Исус разперил ръце над града на седемте тепета, има огромна площадка за летни партита на открито. Черният мрамор на последния етаж също е запазен. В една от стаите има панорамен прозорец, който гледа към вътрешността на басейна. На дъното се търкаля само едно плюшено мече, вероятно на някое от децата на Ванко. Надписът "Ванко 1" е запазен на дъното на съоръжението. Бившето кафе на рапъра на партера явно е използвано дълго време за тоалетна и сега там се носи миризмата на урина. Сепаретата липсват, в средата на помещението е обърната изкорубена билярдна маса. Областният управител Здравко Димитров каза, че предстои дълга процедура за определяне как и кой ще стопанисва сградата на Цариградско шосе. Първо трябва да я вземем, освен това няма акт 16 за въвеждане на постройката в експлоатация, обясни губернаторът. Той отказа да коментира за басейна, като отбеляза, че трбва да се направи проект за преустройство, защото сградата е строена за хотел, а ще се ползва за адмнистративни нужди.

Вижте как изглежда вътрешността на хотела на снимките по-долу. Мерцедесът на Ванко 1 е потънал в прах и мръсотия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.