Отидете към основна версия

1 188 0

Поне месец без влак Любимец - Свиленград

  • влак-
  • влакове
Снимки: МТИТС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски се включи към аварийните екипи на НК „Железопътна инфраструктура”, които обхождат железопътната линията, преминаваща в района на наводненията в област Хасково, съобщиха от ведомството.

Министърът се запозна с пораженията на жп участъка в междугарието Харманли – Любимец, където стоманеният мост е залят с наноси от придошлите води на река Бисерска. Видимо самият мост не е засегнат, но части от жп линията висят, има отнесена баласта и насип.

В посока Харманли жп линията е наводнена, затлачена и затрупана с наноси. Движението Любимец – Свиленград и Любеново – Раднево, няма да бъде възстановено поне един месец. В 14.30 ч е възстановено движението Симеоновград – Харманли.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Последният влак от София за Видин не тръгна

    Бързият влак от София за Видин, тръгващ по разписание в 19.10ч., не тръгна, предаде радио "Дарик". Според пътуващи по направлението, първ ...
    07.02.2012
    2 159
    0
  • И влаковете спряха

    Има 3 международни и 6 вътрешни влак, които са спрени, съобщи пред Тази сутрин по бТВ министърът на транспорта, информационните технологии и съобще ...
    07.02.2012
    1 294
    1