Отидете към основна версия

1 159 2

48 % от българите не могат да си плащат дълговете

  • банки-
  • заеми-
  • дългове-
  • дянков

Влоговете в банките са едва на 5 % от населението

95% от влоговете в банките са едва на 5% от населението. Само за януари 2012 година 48% от длъжниците не са можели да си обслужват заемите. За това алармират от фирмите, събиращи дългове и просрочени кредити.

Страната върви към огромни проблеми. Привидното благополучие обхваща много малка част от страната – около 1%. Икономиката бавно изстива като умиращ човек. Все повече хора стават бедни, все повече им се влошава здравното състояние, все повече се влошава психическото състояние на огромен брой от хората. Това коментира пред БНР проф. Духомир Минев от Европейската анти-бедност мрежа.

Там, където трябва да е нашата средна класа, има голяма дупка и празнота - тя е слаба и много малка. Лошото е, че тази ситуация показва, че няма реална нормално функционираща икономика, каза още той.

По думите му в такава ситуация правителството трябва да признае, че антикризисните му мерки не работят и да се потърсят организации и хора, които биха били по-полезни.

Бедността отдавна не е процентът хора, които живеят под линията на бедността. Бедността е сигнал, че не функционира нормално икономиката, политиката, взимането на решенията и че сме тръгнали по грешен път, заяви той.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини