Отидете към основна версия

830 0

12% ръст на коректни клиенти за „Топлофикация - София“

  • топлофикация-
  • цени

Има 12% ръст на коректните клиенти, които нямат нито едно задължение към „Топлофикация - София". Това каза изпълнителният директор на „Топлофикация София” - Стоян Цветанов пред БНТ.

По думите му все още има достатъчно големи средства, които не са събрани в предишните години. Въпросът за това трябва да се отправи към старите ръководства на топлофикацията. "Категорично печелим 92% от делата", заяви Цветанов.

Към днешна дата задълженията на столичната „Топлофикация" към "Булгаргаз" са 134 млн. лв., съобщи Цветанов. В личен план отношенията ми с шефа на „Булгаргаз" Димитър Гогов са отлични, а в служебен план са изключително напрегнати, каза още той.

„Топлофикация-София" всяка година отделя огромни суми за проверки. Проблемите при гражданите с големите сметки е заради самите тях. Топлинните счетоводители нямат никаква полза да натоварят едни за сметка на други, посочи Цветанов.

Всяка сметка за парно за януари, която е над 17% от сметката за декември, ще бъде анализирана.  Хората имат право да питат, наше задължение е да отговаряме по всяка една сметка – каза той.

Нашите анализи показват, че увеличението за януари спрямо декември трябва да е в границите на около 17%, а сравнено януари тази години спрямо януари миналата година увеличението е 10%.

Всичко останало, което е над 17%, знаете, че по предложение на кмета на столицата, поискахме от топлинните счетоводители да бъде анализирано. Всяка една сметка ще бъде анализирана, която е над 17%, за да видим дали някъде не е възможно да са се получили някакви дефекти – каза Цветанов. Този анализ ще бъде готов до края на месеца и тогава ще обявим резултатите

Въпреки всичко 65% от гражданите на София имат сметки до 150 лв. Нормално е в този период на годината „Топлофикация-София” и доставчиците на ток да са не сред най-любимите компании, но в края на краищата всяка една услуга, която се ползва, трябва да бъде заплатена – посочи още Стоян Цветанов.

„Цените на природния газ постоянно растат. Днес цената на 1000 куб. метра е 620 лв. Няма как, когато тази суровина расте, да не расте и сметката за парно", каза Стоян Цветанов. Той каза, че въпросът с ценовата политика е много сложна.

"В студените зимни дни „Топлофикация - София" трябва да плаща между 3 - 3,5 млн. лв. на ден за природен газ, така че когато цената на този ресурс се увеличава, аз реагирам така, както реагира един гражданин на по - високата сметка за парно", каза той.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини