Отидете към основна версия

2 111 15

В 17 града протест срещу скъпите горива

  • цени-
  • горива-
  • протест-
  • сила
Снимка: БГНЕС

Национален протест срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот ще се проведе в поне 17 града на страната. Той е организиран от Гражданското сдружение ”СИЛА”. Недоволството на протестиращите е предизвикано от необоснования, по думите им, скок на бензина през последните няколко месеца, който премина границата от 2.50 лева за литър.

Протестите са от 15 часа. В столицата митингът ще е пред храм-паметника „Александър Невски”. Във Велико Търново ще има шествие, а на митинг в центъра на града ще бъде прочетена декларация до правителството, заяви пред БНР местният координатор на "Сила" Симон Милков:

Единствено и само в България се плаща цена на горива от сорта на три лева при минимална работна заплата от 290. Такова спекулативно увеличение е, бих казал, ненормално от страна на хората, които управляват. Не е ясно кой осъществява контрола върху продажбата на гориво в България и кой сформира тази цена. Настояваме някой да излезе и да ни каже на базата на какво се крепи този скок и кой определя цената на горивото в България. Настояваме тази цена на горивата да бъде намалена поради простата причина, че стандартът на живот в България е твърде нисък за да заплащаме такова гориво. Искаме адекватни решения в полза на българския гражданин-данъкоплатец. Докато не бъдем чути няма да спрем с протестните действия и живот и здраве в началото на март месец - масов протест пред Народното събрание.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини