26 Февруари, 2012 13:16 2 110 15

В 17 града протест срещу скъпите горива

  • цени-
  • горива-
  • протест-
  • сила
В 17 града протест срещу скъпите горива - 1
Снимка: БГНЕС

Национален протест срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот ще се проведе в поне 17 града на страната. Той е организиран от Гражданското сдружение ”СИЛА”. Недоволството на протестиращите е предизвикано от необоснования, по думите им, скок на бензина през последните няколко месеца, който премина границата от 2.50 лева за литър.

Протестите са от 15 часа. В столицата митингът ще е пред храм-паметника „Александър Невски”. Във Велико Търново ще има шествие, а на митинг в центъра на града ще бъде прочетена декларация до правителството, заяви пред БНР местният координатор на "Сила" Симон Милков:

Единствено и само в България се плаща цена на горива от сорта на три лева при минимална работна заплата от 290. Такова спекулативно увеличение е, бих казал, ненормално от страна на хората, които управляват. Не е ясно кой осъществява контрола върху продажбата на гориво в България и кой сформира тази цена. Настояваме някой да излезе и да ни каже на базата на какво се крепи този скок и кой определя цената на горивото в България. Настояваме тази цена на горивата да бъде намалена поради простата причина, че стандартът на живот в България е твърде нисък за да заплащаме такова гориво. Искаме адекватни решения в полза на българския гражданин-данъкоплатец. Докато не бъдем чути няма да спрем с протестните действия и живот и здраве в началото на март месец - масов протест пред Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези какви са?

    1 0 Отговор
    Какво е това Гражданско сдружение " СИЛА" ?
  • 2 НЕ на крадците "лукойл"

    1 0 Отговор
    ..........В 17 града протест срещу скъпите горива........
    И какво от това?Кучето си лае,кервана си върви.
    САМО ПЪЛЕН БОЙКОТ НА "лукойл".НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ на бензиностанциите на тия мародери.НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ,а който зарежда е предател......
  • 3 Това са

    2 0 Отговор
    "СИЛА" е сдружение на компрометирани типове,изпаднали от властта.От мошеник нагоре са.По нищо не се различават от сегашните бандити.
  • 4 монопол

    1 0 Отговор
    така ще е с тези цени докато монопола на лукойл не падне и докато не се обърнем с лице към Русия а не с американците смотани
  • 5 ML 320 CDI

    0 1 Отговор
    какво значение има от коя бензиностанция се зарежда като цените на всички бензиностанций са еднакви че дори на някой е по скъпо от колкото на лукойл.аз зареждам само от лукойл,от никоя друга незареждам и имам карта за отстъпка със 5 стотинки на литър а събота и неделя със 7 стотинки
  • 6 кими христов

    1 0 Отговор
    ako sme zadryjni i organizirani 6te gi sma4kame kakto te ni makat 20 godini?
  • 7 До ML 320 CDI

    1 0 Отговор
    Колега,докато има балами като теб,които да плакнат с тая мижава отстъпка,цените ВИНАГИ ще са в космоса.Продължавай да четкаш дребната си душица с 5 с'тинки и бъди щастлив.Малоумието няма край.То е непобедимо.

    Коментиран от #15

  • 8 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    какво значение за цените има дали използвам карта с намаление или неизползвам или дали зареждам в лукойл или в други бензиностанций
  • 9 шило

    1 0 Отговор
    интересно ми е дали часните инвестиции на Валю Златев за нефтопристанището,голф игрището, шатрата на правец и много други - апартаменти и имения влизат в цената на горивата или и това е тайна?
  • 10 qkiq

    1 0 Отговор
    САМО ТАКА БОЙКОТ!!! НЕ НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА!!!
  • 11 Опозиция

    0 0 Отговор
    Приятел,гледай си авантата от 5 с'тинки(7 с'тинки през уикенда) на бензиностанциите на "лукойл",и къде е интересно.За дребната ти душица това е повече от задоволително.Бъди здрав в тинята,която е благодарение на такива като теб.
  • 12 До ML 320 CDI

    1 0 Отговор
    Приятел,гледай си авантата от 5 с'тинки(7 с'тинки през уикенда) на бензиностанциите на "лукойл",и къде е интересно.За дребната ти душица това е повече от задоволително.Бъди здрав в тинята,която е благодарение на такива като теб.
  • 13 ML 320 CDI

    0 1 Отговор
    АКО БЯХ ЕДИН ЖАНДАРМЕРИСТ ЩЕШЕ ДА ВА ПУКНА ВСИЧКИ ОТ БОЙ
  • 14 Алкапоне Мафия

    0 0 Отговор
    Всички много знаят пред компютрите си но никой не беше на протестите много слаби протести ...видяхме колко се подкрепяме...дай на народа да спи и да чака на готово !!! СРАМ МЕ Е !!!
  • 15 Алкапоне Мафия

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "До ML 320 CDI":

    @7 Като няма край няма да има и хора който да си плащат ш.....те данъци.Няма да спим цяла вечност,няма да гледаме как ограбват тази държава.Ние не сме получили тази държава от подарък колко наши деди са дали живота си за тази страна ние така ли ще се отблагодарим като оставим родината ни България да падне на най ниското ниво за живеене.СРАМ ме е че гледам как пропада родината ми всеки божи ден... слушайте може и на вас да ви стегне сърцето.... [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=COvn9LsiNEM[/youtube]