Отидете към основна версия

2 704 4

От Германия: Калина Илиева с диплома - менте

  • калина илиева-
  • георги харизанов-
  • земеделие
Снимка: БГНЕС

Калина Илиева, уволнената заради фалшива диплома шефка на ДФ Земеделие, е била записана за студентка в Германия, но изобщо не е влизала в университета. Това гласи официалният отговор на прокуратурата в Германия на запитване на родното държавно обвинение, пише „Стандарт”. Прокуратурата разследва дипломата на Калина Илиева за висше образование. От Висшето училище в Германия потвърждават, че дипломата й за висше образование е фалшива.

Съмнения около образованието на Илиева се появиха още след назначаването й на поста през 2009г. Тогава тя  твърдеше, че има диплома за магистър по икономически комуникации от берлинския институт, легализирана от Министерството на образованието у нас.

Бившата шефка до последно кри бременността си, представяйки болнични листове с друга диагноза. Прекият й началник - министърът на земеделието научи новината за бременността й от БНР. На 7 октомври 2010 г. Управителният съвет на държавен фонд "Земеделие" освободи от длъжност Илиева и избра на нейно място Светослав Симеонов.

„Калина Илиева излъга като фалшифицира дипломата си и така чрез измама тя стигна до най-високия пост в Държавен фонд Земеделие и до оперативни функции с особено важно значение", каза министърът на земеделието Мирослав Найденов в коментар за скандалните си подчинени. Неотдавна от министерството излетя и шефът на Напоителни системи Георги Харизанов, който пък нямал никакво образование, а и го преследвали по няколко дела, които изтекли по давност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини