27 Февруари, 2012 22:03 2 660 4

От Германия: Калина Илиева с диплома - менте

  • калина илиева-
  • георги харизанов-
  • земеделие
От Германия: Калина Илиева с диплома - менте - 1
Снимка: БГНЕС

Калина Илиева, уволнената заради фалшива диплома шефка на ДФ Земеделие, е била записана за студентка в Германия, но изобщо не е влизала в университета. Това гласи официалният отговор на прокуратурата в Германия на запитване на родното държавно обвинение, пише „Стандарт”. Прокуратурата разследва дипломата на Калина Илиева за висше образование. От Висшето училище в Германия потвърждават, че дипломата й за висше образование е фалшива.

Съмнения около образованието на Илиева се появиха още след назначаването й на поста през 2009г. Тогава тя  твърдеше, че има диплома за магистър по икономически комуникации от берлинския институт, легализирана от Министерството на образованието у нас.

Бившата шефка до последно кри бременността си, представяйки болнични листове с друга диагноза. Прекият й началник - министърът на земеделието научи новината за бременността й от БНР. На 7 октомври 2010 г. Управителният съвет на държавен фонд "Земеделие" освободи от длъжност Илиева и избра на нейно място Светослав Симеонов.

„Калина Илиева излъга като фалшифицира дипломата си и така чрез измама тя стигна до най-високия пост в Държавен фонд Земеделие и до оперативни функции с особено важно значение", каза министърът на земеделието Мирослав Найденов в коментар за скандалните си подчинени. Неотдавна от министерството излетя и шефът на Напоителни системи Георги Харизанов, който пък нямал никакво образование, а и го преследвали по няколко дела, които изтекли по давност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОКСФОРД

    1 0 Отговор
    кадровата политика на ГЕРБ е зависима изцяло от връзки
    няма нужда от нищо друго ... само татиното и батиното

    няма да просперира тази държава !!

    ХАРВАРД ОКСФОРД да ядат пасти .... връзките са над всичко !
  • 2 kkk

    1 0 Отговор
    алчен народ български.Циганите и турците с право ще ни претопят
  • 3 Потресен

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера как за глутницата на Борисов делата все са със изтекла давност,а за обикновенния човечец давност не се губи.И искам да попитам защо некоректни коментари ще бъдат изтривани?Значи те да правят каквото си искат а ние да пишем само хубави неща за тях така ли?Ето там ни е проблема на нас Българите.Винаги трябва да бъдем послушни.Ама ние сами си го направихме.Докато вдигаме стачки с музика и кебапчета така ще бъде.Пожелавам на обикновените хора да бъдат здрави.
  • 4 Смутен и учуден и възмутен!

    0 0 Отговор
    ----Кат я гледам така с това личице не ми се чини да е учила ,ама доста се е поотрудила за дипломката ,а пък по късно и прихванала ,заченала :) ,пък се и криела! Боже какви недорасълчета в това правителство!