Отидете към основна версия

1 298 1

ВМРО протестира пред Софийска вода

  • вмро-
  • софийска вода
Снимка: БГНЕС

От 9.00 ч. сутринта членове, симпатизанти на ВМРО и потърпевши граждани излизат на протест срещу монополиста „Софийска вода“. Протестът ще се проведе в столичния квартал „Овча купел“ на ул. „Академик Константин Пашев“ № 32 (до бившето АОНСУ), съобщават от партията.

"Наглостта на „Софийска вода” достигна нов рекорд. Водният оператор започва ударно прекъсване на водоснабдяването на жилищни блокове в кв. „Овча купел”, кв. „Витоша” и други квартали на София", пишат от партията.

ВМРО определя тези мерки като дискриминационни. Концесионерът ще спре водата на съвестни потребители, вместо да прекъсне водоподаването към циганските гета, където на година се крадат по 3 млн. куб. м. вода.

Спирането на водоподаването е крайна мярка, която по никакъв начин няма да реши големия проблем на „Софийска вода” АД с милионите несъбрани вземания. Вместо да притисне неизрядните платци в гетата, вместо да спре незаконното присъединяване към водопроводната мрежа (кражбите на вода) там, концесионерът се захваща с жилищните блокове.

И ще се окаже, че заради пет неплатени сметки цял жилищен блок ще бъде лишен от вода. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини