Отидете към основна версия

1 540 4

ГОРД: У нас говорим за щастливи кокошки, а не за нещастните българи

  • слави бинев-
  • горд
Снимка: БГНЕС

Дано този ден бъде ден на истинската промяна, не на лицемерната. Статуквото ги устройва само тези, които го създават, а не нас – хората, които искат да вървят напред. Това каза Слави Бинев, основател на движение на ГОРД на първата им пресконференция.

В представянето на движението участие взеха Поли Карастоянова, проф. Валери Стефанов, Румен Ралчев, Крум Савов. Проф. Валери Стефанов заяви, че ГОРД значи Гражданско обединение за реална демокрация. "Смятаме, че има проблем с демокрацията в България, защото тя не е нещо, което се обявява веднъж завинаги с документ.

Демокрацията е състояние на обществото. Опитваме се чрез граждански дебат да изведем проблема за страха и свободата на днешното българско общество. Политиката е грижа за полиса, грижа за града на гражданите и политиката не може да бъде оставяна само в ръцете на политиците, но и в ръцете на гражданите.

България е страна на едни от най-нещастните хора, а в същото време се твърди, че ще се работи за щастието на кокошките. Ако ще се грижим единствено за щастието на кокошките, по-добре да не изграждаме държава, а да строим кокошарник – просторен и светъл, подчерта Стефанов. Той добави, че не можем да продължим да живеем в пропагандна държава.

Поли Карастоянова посочи, че официалното представяне на ГОРД ще бъде на 22 април от 11 ч. в хотел "Кемпински-Зографски". Политиката на движението според нея е насочена към формулирането на кауза за България. "2005 г. ни обедини за членството на България в ЕС, вярваме, че сега каузата на България е промяната и възможността да се приспособим и да живеем според правилата на новия свят. Да мислим внимателно, да участваме дълбоко и да гласуваме умно. Да не преставаме да мислим за утрешния ден и да поставяме България над интересите на всичко", каза Карастоянова.

Румен Ралчев коментира, че е представител на различни граждански движения и организации, където членува интелектуалният елит на България.

Слави Бинев съобщи, че бившият правосъден министър Антон Станков също е един от съучредителите на ГОРД. "Ще поканим всички хора, които искат промяна на нашето официално представяне на 22 април.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Спор за името "ГОРД"

    Сдружение "Гражданско обединение за реформи в държавата" съобщи, че ще търси правата си в съда заради създаване на друго сдружение със съ ...
    23.04.2012
    1 023
    0
  • Слави Бинев представи ГОРД

      Времето напредва и нашата позиция, която е различна от тази на управляващите трябва да бъде ежедневно обявявана, за да може максимален б ...
    22.04.2012
    1 291
    4