Отидете към основна версия

1 230 0

Борис Велчев: Няма лошо изборът на главен прокурор да е по-рано

  • борис велчев-
  • главен прокурор-
  • всс
Снимка: БГНЕС

Личното ми мнение е, че няма нищо лошо изборът на главен прокурор да бъде изтеглен напред във времето, няма значение дали 6 месеца, дали 3, дали 4 – това е конкретно законодателна преценка. Това заяви пред журналисти главният прокурор Борис Велчев преди днешното заседание на ВСС.

Когато изтича мандатът на един главен прокурор по разбираеми причини той не би искал да поема ангажименти от стратегически характер, за които не е 100% сигурно, че ще бъдат харесани и одобрени. Да се даде допълнително време за установяване на приемственост, за да не се спира работата на прокуратурата, един срок от няколко месеци предварително би бил подходящ, смята Борис Велчев.

Той призна, че в началото на мандата си е имал проблем с приемствеността.

„Това съвсем не беше лек проблем. Имах много сериозен проблем с приемствеността и ми се иска моят приемник да няма този проблем, той да се запознае с работата в Прокуратурата, да се запознае с основните играчи – хората, които вземат решения и най-малкото да ги познава”, допълни главният прокурор.

Главният прокурор трябва да бъде избран от онзи ВСС, който има легитимността да работи в следващите пет години. Така е редно, допълни Велчев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини