Отидете към основна версия

21 685 90

Борисов: Дали са 1 млн. лева за снимката, дето спя

  • троян-
  • бойко борисов-
  • снимки от спалня

Борисов се пошегува с кметицата на Троян, че ако има някакви есемеси с него да ги трие, че става страшно

Снимка: фейсбук

Един милион са дали за снимката, на която премиерът спи. Това съобщи Борисов при посешението си в текстилен завод в Троян

„Ако си познаеш някъде завивката или чаршафите, да знаеш, че е твоята, и аз вече не знам как спя и къде ме снимат“, пошегува се премиерът със собственика на фабриката, докато обикаляше халетата, снимаше се с възторжени шивачки и приемаше подаръците им - за внуците, за дъщерята и за кучето.

И съобщи: "Давали са по 1 млн. лв. за снимки как спя". 

При посещението си в Троян премиерът Бойко Борисов бе поканен за почетен гост във водеща фирма за текстил в Троян. Компанията е една от най-големите в производството на домашен текстил в страната и водеща в Европа.

Премиерът благодари лично на шивачките в цеха, че по време на кризата са произвели 65 хиляди маски на ден и не са почивали, за да може държавата да се справи с епидемията.

Кметът на Троян похвали собственика на фирмата, че в най-тежките моменти на кризата са внесени всички данъци, освен това са направили много дарения за болниците.

„Ако ние на жълтите павета правим глупости, вие тук си се разбирате“, заключи премиерът и отново отчете добрата им работа. Той се снима с всички шивачки, които го помолиха.

На финал Борисов се пошегува с кметицата на Троян, че ако има някакви есемеси с него да ги трие, че става страшно. "Трий, че виж какво става. Да не лъснеш с някой есемес", каза премиерът.

Борисов получи подаръци за внуците - малки възглавнички, както и за кучето - едно огромно легло. Подарък имаше и за дъщеря му. „Ако си познаеш някъде завивката или чаршафите, да знаеш, че е твоята, и аз вече не знам как спя и къде ме снимат“, пошегува се премиерът и съобщи, че давали по 1 млн. лв. за снимки как спи.

Подаръци имаше и за министрите, които придружават премиера, но без армаган остана зам.-министър Николай Нанков.

Собственикът на фабриката поиска връзка с Околовръстното на София, защото се минава през циганската махала и е страшно, а Борисов заяви, че се прави. 

„Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските - по 65 000 на ден“. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към ръководството и работниците на предприятието “Калинел” ЕООД в Троян. В най-тежкия период на кризата, породена от коронавируса, фирмата активно произвеждаше маски и направи дарение, с което съвместно с общината подпомогна преоборудването на двете болници в региона. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Собственикът на предприятието Марин Радевски изтъкна, че в завода работят над 1600 човека, а сред служителите има работници и от Киргизстан и Виетнам. По думите му в региона безработица на практика няма. Кметът на Троян Донка Михайлова отбеляза, че на територията на общината се оформя бизнес зона от малки и микро предприятия, а опасенията ѝ за сериозен спад на инвестиционния интерес заради кризата от COVID-19 не са се оправдали.

„Гледайте какъв голям завод, какъв хубав град“, каза още премиерът Борисов, докато разглеждаше най-голямото индустриално предприятие в област Ловеч, което е и най-големият работодател в региона.

Фирмата е водеща в производството на домашен текстил в Европа и е една от най-големите компании в страната. Специализирана е в производството на декоративни възглавници, възглавници за спане, завивки, протектори и калъфи за матраци. Клиенти на предприятието са водещи световни търговски вериги.

Премиерът Борисов разгледа производствените площи и даде висока оценка на новото и модерно оборудване. А от ръководството на предприятието изтъкнаха, че за 10 години оборотът им е нараснал почти 3 пъти.

Основната фабрика и администрацията на фирмата се намират в Троян, но предприятието разполага с производствени центрове в Червен Бряг и във Враня, Сърбия.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 57 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове