Отидете към основна версия

5 675 97

"Единна Русия" на Путин готова да работи с партията на Николай Малинов

  • единна русия-
  • николай малинов

Руският сенатор Андрей Климов посочи, че е осъществен работен контакт с „Възраждане на Отечеството“ и се надява в скоро време да дойдат на посещение

Снимка: БГНЕС

По време на годишната пресконференция на комисията по международната дейност на партия „Единна Русия“ сенатор Андрей Климов отдели сериозно внимание на България и партия „Възраждане на Отечеството“ с председател Николай Малинов.

Заместник-секретарят на Генералния съвет на партия „Единна Русия“ и председател на комисията на Президиума на Генералния съвет на партията по международната дейност Андрей Климов даде пресконференция посветена на резултатите от международната дейност на партията през 2020 година и плановете за 2021 година.

Той отбеляза, че се работи по няколко направления на взаимодействие с колеги от водещи политически партии от други страни, обмен на опит на различни международни площадки с други партии, които тясно сътрудничат една с друга. Той изтъкна темата за защита на суверенитета и допълни, че за да се защити суверенитета на Русия е най-добре, когато има не малко поддръжници, които също като тях са готови да се борят с различни практики и вмешателства в суверенните дела на други държави. Климов уточни, че имат такива колеги и са взаимодействали с тях включително през 2020 година.

Той допълни още, че партия „Единна Русия“ има споразумения за сътрудничество с 50 партии от различни държави, като често тези партии са на управляващото мнозинство. Климов посочи още, че се работи и с млади политически структури като обърна специално внимание на българската партия „Възраждане на Отечеството“ с председател Николай Малинов. Руският сенатор посочи, че е осъществен работен контакт с партията и се надява в скоро време да дойдат на посещение при тях.

На въпрос на представителя на ТАСС Ирина Александрова по повод натиска, на който бе подложен Николай Малинов заради приятелството с Русия и какви са били реакциите в България, Климов коментира, че България действително се е оказала в парадоксална ситуация, но че те разбират и помнят традиционните връзки между България и Русия и отношението на българския народ към тях. Той уточни, че Малинов ръководи организация, която е най-голямото обединение на приятелите на Русия и в нея влизат повече от 25 хиляди души, което е много за България. И когато тази организация е набрала сериозна сила и започнала да развива аналогични структури в европейските страни, то Малинов е бил арестуван на основание някакво сътрудничество с руски организации и сега е с мярка подписка и забрана да напуска страната. Климов посочи още, че така или иначе подкрепата вътре в България е много висока.

„Според социологическите допитвания около 75% от населението на България е за развитие на отношенията с Руската федерация“ – заяви сенаторът и обърна внимание, че в България идват поредните избори и това е вътрешна работа на България, но така или иначе е разбираемо, че хора, които стоят на такава платформа, която се застъпва за развитие на традиционните взаимоизгодни отношения с Русия, се ползват с определена популярност.

Климов посочи още, че се обсъжда време, в което да могат да се проведат междупартийни консултации с партията на Малинов, но не знае дали ще го пуснат българските власти. Така или иначе някой от неговата партия ще дойде и задължително ще се проведе обмен на мнения, подчерта той.

„Като цяло всички тези връзки доказват, че има не малко хора, в това число в страните от НАТО и ЕС, които се отнасят сериозно към отношенията с нашата страна и са готови да участват в това, независимо от тези гонения, които очевидно се случват там“, посочи още Климов.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове