ФАКТИ.БГ

Русофилът Малинов лобира за руска ваксина в България

''България би могла самостоятелно да води преговори за използването на руска ваксина'', смята Николай Малинов

Публикувана: 14 Януари, 2021 13:16
71 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1493
Русофилът Малинов лобира за руска ваксина в България
Малинов с Путин, снимка: ЕРА/БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 26 гласа.

''Вчера българските медии съобщиха, че Европейската агенция по лекарствата водела преговори с Русия за ваксината „Спутник“. Медиите се позовават на изявление на говорител на Европейската комисия. Говорителят бил казал още, че досега руската страна не е подала документи за осигуряване на достъп на препарата до пазара на ЕС''. Това казва председателят на ПП "Възраждане на отечеството" и председател на НД "Русофили" Николай Малинов, цитиран от Евроком.

"Преговорите на Европейския съюз за използването на негова територия на руски ваксини трябва да бъдат приветствани. Проблемът с ваксините е медицински и всички ограничения при решаването му от политическо и геополитическо естество са антихуманни и недопустими.

Твърдението обаче, че досега Русия не е подавала документи за осигуряване на достъп на нейни ваксини до Европейския пазар са неверни. Процесът за регистрация на руска ваксина в Европейската агенция по лекарствата е стартиран в края на октомври миналата година. Заявката за получаване на разрешение за спешна употреба ((EUА, emergency use authorization) на ваксината «Спутник V» е подадена от Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ) на 22 декември 2020 г. На 19 януари ще приключи първият етап за получаване на разрешение за спешна употреба на руската ваксина срещу коронавирус «Спутник V» в Европейския съюз (1).

България не е длъжна да чака европейските преговори, които са в доста начална фаза, да приключат. България би могла самостоятелно да води преговори за използването на руска ваксина. И тук не става дума само за «Спутник V».

Бих желал да обърна внимание и на друга руска ваксина, която доказано е подходяща за хронично болни от най-широк спектър, в това число и преживели битката с рака. В българските онкодиспансери това са около 270 хиляди регистрирани. Става дума за руската ваксина „ЕпиВакКорона“. Тя е доказано подходяща и за хронично болни с други диагнози и техният брой също е от порядъка на 300 хиляди души. Към тези цифри ще добавим и хората във възрастовия диапазон 60 – 80 години, които не са в обсега на хронично болните. „ЕпиВакКорона“ е произведена от Центъра по биотехнологии и вирусологии “Вектор''''.

Аргументите:

Противовирусната ваксина „ЕпиВакКорона“ е с възможно най-пълния спектър клинични изследвания и проверки чрез доброволци, прекарали както онкология, така и страдащи от други хронични заболявания. Експериментални проверки са преминали специални групи за възрастовия диапазон 60 – 80 години, а също и групи от алергично болни и хора, застрашени от алергии.

Руският център по вирусология и биотехнологии „Вектор“е доказан авторитет в борбата с вируси – в последните 15 години няма нито една голяма пандемична или епидемична вирусна опасност, при която те да не са се намесили успешно. Създатели са на ваксини срещу тежките форми на грипа, специално срещу птичия грип, срещу хепатит А. Пак „Вектор“ с ваксините си премахна опасността от сибирска язва, пребори голямото африканско бедствие от едра шарка и най-вече спомогна за потушаването на възникналата епидемия от „Ебола“.
Обобщено казано, ваксината „ЕпиВакКорона“ е създадена за най-рисковите групи от населението, които са и най-тежко засегнатите от Ковид-19 и при които смъртността е най-висока.

Изследванията са показали, че „ЕпиВакКорона“ гарантира защитна имунна реакция над 92 процента за период от години напред и не изисква свръхскъпо съхранение, защото нейната стабилност се запазва в диапазона плюс 2 – плюс 8 градуса.

Оправдание, че руските ваксини все още не са одобрени на територията на EС, е неприемливо. В българското здравно законодателство съществува Наредба № 10 от 2011 г. (2) за внос на неразрешени на територията на Република България лекарствени продукти.Тази наредба се прилага вече цяло десетилетие у нас.

Най-верният подход е българското правителство да предостави правото на внос на ваксината на Българския червен кръст.

Като гражданин на една цивилизована европейска страна съм дълбоко убеден, че ваксинирането не може да бъде политическа акция. То трябва да се подчинява изцяло на медицински съображения и трябва внимателно да отчита предимствата и недостатъците на всяка ваксина, независимо къде е разработена и произведена тя.

Здравето на българските граждани трябва да бъде на първо място – преди политическите обвързаности и лоялността към чужди партньори.

(1) Вж в. „Коммерсантъ“ статията от днес „РФПИ: первый этап получения разрешения на применение «Спутника V» в ЕС запланирован на 19 января“

(2) Наредба № 10 от 17 ноември 2011 г. За условията и реда за лечение с неразрешени за употреба в република България лекарствени продукти и лекарствени продукти за състрадателна употреба, както и за условията и реда за включване, промени, изключване и доставка на лекарствени продукти от списъка по чл. 266а, ал. 2 от закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (Обн. ДВ. бр.95 от 2 Декември 2011г., доп. ДВ. бр.24 от 12 Март 2013г., изм. ДВ. бр.25 от 26 Март 2019г., изм. и доп. ДВ. бр.84 от 25 Октомври 2019г., изм. и доп. ДВ. бр.90 от 15 Ноември 2019г.)", казва още той.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 26 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
руската
1 Отговор
била двувекторна , демек по-добра от зенеката която била едновекторна , така че да вземаме спутника

Коментиран от #29


Оценка:
-26 +50

Амин
2 Отговор
Руский мир идет к Болгарии.
Спаси нас Боже от лукавого.

Амин

Оценка:
-27 +41

Пешо
3 Отговор
най-добрата...

Оценка:
-26 +33

Фактолог
4 Отговор
А русофилията БМБ прокара руски газ до Европа!

Оценка:
-31 +19

Цирка е пълен
5 Отговор
Плана е да се заличи пп Възраждане на Костадинов от подлогите и да я заместят с тая шитня. Няма русофили, амераканофили.. Има предатели и те се наказват със с...

Оценка:
-17 +34

6
Този коментар е премахнат от модератор.
666
7 Отговор
Ако ми плащаха пачки като на русофила щях да лобирам и за Бангладеш. Аман от предатели и шпиони. 🤩🤩🤩🤩

Оценка:
-34 +22

фашист
8 Отговор
туй момче знае много добре че няма как да стане преди ваксината им да бъде одобрена на ниво европейска комисия..след като ЕК купува ваксини за целият съюз от бюджета на ЕС каква е логиката ние да купуваме отделно..така или иначе обема на ваксиниране тече с определен темп който трудно може да бъде надхвърлен..моля ви се руските комунисти намерете един по умен да мъти главата на русомилите тука че тоя е доста глупав

Коментиран от #65


Оценка:
-25 +21

фашист
9 Отговор
между другото предлагам партията му да получи регистрация от цик
под условие един глас да се брои за половин на изборите

Коментиран от #22


Оценка:
-23 +15

БГР
10 Отговор
Не само Малинов е русофил, та почни цела България е русофилска и много българи също искат руската ваксина защото имат повече доверие на нея и като цяло на Русия.

Коментиран от #18, #30, #34, #53


Оценка:
-41 +46

Бойко
11 Отговор
Не Никога ние вече сме Американци,отрова да е американска да е нали така рая покорна.

Оценка:
-13 +23

фашист
12 Отговор
задължително сте много русофилите..колко точно ??
колкото живи пенсионера има толкова

Оценка:
-27 +19

13
Този коментар е премахнат от модератор.
Сесесере
14 Отговор
Необходимо е да се внесат в България поне 6 милиона дози от спутника, за да има за всички русофили! Ние евроатлантиците, щото сме по-прости, а и не сме национални предатели ще чакаме файзера!

Оценка:
-20 +16

15
Този коментар е премахнат от модератор.
16
Този коментар е премахнат от модератор.
Кински
17 Отговор
Давай всички с две ръце вдигнати за спутника.за родину

Оценка:
-12 +19

pepy
18 Отговор

До коментар #10 от "БГР":


"... много българи също искат руската ваксина..."

Точно на тях не им е нужна ваксина, защото още на ТРЕТИ март, Юмручето каза, че вирус няма и те го повтаряха това цяла пролет и лято...

Оценка:
-16 +33

19
Този коментар е премахнат от модератор.
Протест срещу безобразията в България
20 Отговор
Каквото и да си мислите , каквото и да правите .. Истината е , че България умира ! Положението е страшно .. От София до Варна , селата представляват: тук там някоя друга здрава къща населена с Българи, от които повечето пенсионери, останалото е цигански катуни ! За 25 години над 2,5 млн, Българи са напуснали Държавата и продължават да я напускат, защото на никой не му се живее в условия на мизерия, беззаконие, и безплатен труд ! Когато пенсионерите изнемогват с малките си пенсии , които пари повече от половината ги дават за лекарства и сметки .. какво остава ? Истината е тежка, но трябва да се разбере .. ! Нямаме икономика, НЯМАМЕ армия, малкия и среден бизнес е почти УНИЩОЖЕН, образованието и здравеопазването са под всякаква критика, животновъдството почти УНИЩОЖЕНО.. икономиката ни се крепи на помощи и заеми от Евро съюза и 500 мафиотски фамилии си разпределят и контролират парите в България .. за останалите хора , всеки както може така да се спасява ! Всяка година стават хиляди убийства : Днес сме Милен, утре Теодор, бяхме и Вероника .. Обществото се крепи на футболни фенове , чалгари , рапъри и тежки ''биячи'' ! Българи сме само на 3 март и Йорданов ден .. после сме егоисти , със завист и ненавист в очите ! България е разпродадена на чужди фирми, които контролират пазара и изкарват милиарди за сметка на бедния Българин ! Крадат и изнасят златото ни, дървата, водата..!
А някога бяхме Горди и Велики, сега сме нищо.. хора с тела , но без души, гледаме

Коментиран от #41


Оценка:
-10 +33

Путин
21 Отговор

До коментар #19 от "Иво":


Че кой те кара говори с Меркел със Ердоган.

Оценка:
-1 +10

22
Този коментар е премахнат от модератор.
Гост
23 Отговор

До коментар #19 от "Иво":


Вярно бе защо не говорим повече с Ердоган да дойдат пак менгяните дни изколят като пиленца.

Оценка:
-6 +5

24
Този коментар е премахнат от модератор.
циклостил
25 Отговор
бегай да шпакловаш на путин бе руска подлога долна.васал и слуга на русия.наведен профан

Оценка:
-23 +14

МИНЧО
26 Отговор
що не караш лада бе руски слагач .ясен си, мечтата ти е България да е 16 република в новия ссср, путин император.руски агент, някога такива бЪЛГАРООТСТЪПНИЦИ ГИ БЕСЕХА

Оценка:
-21 +14

фашист
27 Отговор
искаш ли да те прекарам аз през крематориума клошар алкохолизиран ?? всичките ми дядовци са с медали от войните и ще ви ритам кухите руски зелки докато съм жив..между другото питай предателят малинов защо съм фашист..

Оценка:
-20 +8

Сандо
28 Отговор
Всички ваксини се одобряват по регламент за спешно внедряване.Най-добре е държавата да осигури наличие на най-популярните ваксини,произведени по различни технологии и всеки желаещ да си избере,дори и ако трябва сам да си плати.

Оценка:
-5 +14

Кака Мара
29 Отговор

До коментар #1 от "руската":


Вземете си я и си сложете на г..о ама да ви гледаме на живо

Оценка:
-7 +9

Моряка
30 Отговор

До коментар #10 от "БГР":


Прав си,братко,но другата,малката,но опростачена,агресивна, злобна и продажна част от народа продължава да плюе нашите Освободители,независимо за какво става дума,даже и за съвсим неполитизираната ваксина.Впрочием,още преди месеци Путин обяви,че няма да правят печалбарство от живота на хората и Русия е готова на безвъзмездно сътрудничество по прилагането на ваксината.Но Боко и неговите тикви,калинки и други недоразвити от обкръжениета му не смеят да си извадят езиците от еврозадника на Урсула.И после пак избирайте тикви,дебели Сашковци и мадами Yes да ви управляват.И каскети- да ги пазят.

Коментиран от #38


Оценка:
-13 +22

фашист
31 Отговор
туй е щото си мека китка и винаги някой трябва да те освобождава тебе келеш..я питай твоите велики освободители защо цялата война от 1828 липсва от учебниците по история ??..или тогава не сме били братя славяни може би ??

Оценка:
-11 +11

Ива
32 Отговор

До коментар #19 от "Иво":


А с китайци?

Оценка:
-0 +3

ДРУГАРЯ САТАНА
33 Отговор
ПЪРВОСИГНАЛНОТО ЖИВОТНО СИ Е ЖИВОТНО :)
ЩО НЕ ЛОБИРА ДА СЕ НАПРАВИ ЛАБОРАТОРИЯ, В КОЯТО ДА СИ ПРОИЗВЕЖДАТЕ НУЖНИТЕ ВАКСИНИ :)

Оценка:
-5 +6

да питам
34 Отговор

До коментар #10 от "БГР":


Кои тогава са ония 80% ??!

Оценка:
-2 +4

87654
35 Отговор
Вън Коронавируса и руските шпиони от България !!!?

Оценка:
-10 +16

КАПИТАН СМЪРТ
36 Отговор
ПОСЛЕДНОТО ОТ КОЕТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЖИВОТНИТЕ, Е ОТКЪДЕ ИМ ИЗЛИЗА КЛЬОПАЧКАТА :)
ДАЛИ ЩЕ СЕ УГОЯВАТ ВЪВ ВОЕННА ПОЛИЦИЯ, МВР ИЛИ ВОЕННА БОЛНИЦА, ИНСТИТУТА НА МВР, БАН, НА ЧУЖДЕСТРАННА ХРАНИЛКА... ЖИВОТНОТО НЕ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА ОТ КОЙ СА ОТКРАДНАТИ ПАРИТЕ ЗА ДА МУ СЕ ДАДАТ НА НЕГО :)
- ТЕ ТАМ СИ ИМА МИНИСТЪР ТОЙ Е ОТГОВОРЕН, А АЗ ПРОСТО СЪМ ГЛАДНО ЖИВОТНО И НИЩО ДРУГО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ! :)

Оценка:
-1 +3

Гост
37 Отговор
Ваксинирайте го този русофилистичен боклук с един шут към Москва.

Оценка:
-18 +13

38
Този коментар е премахнат от модератор.
39
Този коментар е премахнат от модератор.
Браво Малинов
40 Отговор
Америка на боклука !! С.мърт на МАФИЯТА и на ЗАПАДА

Коментиран от #44


Оценка:
-12 +12

Казуар
41 Отговор

До коментар #20 от "Протест срещу безобразията в България":


Някога си прибирахме чистачките на колите за да не бъдат откраднати.

Оценка:
-3 +13

ТОЯ ИЗМЕКЯР
42 Отговор
С КАКВО Е ПО-ЛОШ ОТ ТИЯ ДЕТО СЕ УГОЯВАТ НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА ПО ЦЕЛ ЖИВОТ, БЕЗ ДА СА ДОПРИНЕСЛИ И С 1 ЛЕВ ?
А ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА КРАДЕНИ ОТ ПЕНСИОНЕРСКИТЕ ВНОСКИ И ДАНЪЦИТЕ НА ГЛУПАЦИТЕ, КОИТО БАЧКАТ И ГИ ПЛАЩАТ :)

Оценка:
-2 +6

НА ЖИВОТНИТЕ
43 Отговор
ИМ Е ЛЮБИМО, ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА Е ВИНОВЕН, ПО ВЪЗМОЖНОСТ, ЗА ВСИЧКО, А ТЕ ЕДНИ ТАКИВА ДОБРИЧКИ, КРОТКИ, СПРЕТНАТИ ЖИВОТНИ, КРОТКО СИ ГНЕТАТ И СИ ГРУХТЯТ НА КОПАНКИТЕ :)

Оценка:
-1 +3

Гост
44 Отговор

До коментар #40 от "Браво Малинов":


Като гледам май русия ще я докарат пак до просия.

Оценка:
-6 +6

ПОСТОЛ ВОЙВОДА
45 Отговор
ТРЪГНАЛ ДА ПИТА, КОЕ ТОЧНО ЖИВОТНО Я ПРЕДАЛО НЕГОВАТА ЧЕТА ?!
- ТОВА ДЕТО Е БИЛО ГЛАДНО КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ :)
АКО ВСИЧКИ СА ГЛАДНИ, ВСИЧКИ ЩЕ ГО ПРЕДАДАТ.
ЖИ-ВОТ-НИ . . . :) :) :)

Оценка:
-1 +0

ДРУГАРЯ САТАНА
46 Отговор
СЕГА ЯСНО ЛИ Е, ЗАЩО ПОЛИТИКАТА У ТУРСКИЯ, Е БОРИЧКАНЕ НА ГЛАДНИ ЖИВОТНИ ЗА КОКАЛА ? :)
И ВСЯКАКВО БЪЛНУВАНЕ ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ СИ Е САМО БЪЛНУВАНЕ НА ВЪЗПАЛЕН МОЗЪК :)

Оценка:
-2 +1

ГЛАДНИ ЖИВОТНИ
47 Отговор
БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВИ МОРАЛНИ ЗАДРЪЖКИ И "ИЗБОРИ" ?!?!?!
СМЕХ У ЗАЛАТА :)

Оценка:
-1 +4

Ха ха ха
48 Отговор
Спокойно господа, не се ядосвай те, даже Кантарджията сутринта каза, че европейската комисия насърчава едновременна употреба на Руската с Оксфордската:), то затова още декември подписаха англичани и руснаци, познайте защо::))), едва ли от русофилия и не бързайте да давате акъл кой с коя, че да не кацнете на руската волю, неволю:) Не че ще е нещо ново, то от родителите ви, през роднини та до вас самите с над 80 процента руски ваксини сте ваксиниран от деца%)))

Оценка:
-3 +6

49
Този коментар е премахнат от модератор.
50
Този коментар е премахнат от модератор.
КАПИТАН СМЪРТ
51 Отговор
...ТОВА Е МОЯ МЪЖ ;)

Оценка:
-2 +0

ОБАЧЕ
52 Отговор
, КАТО ДОЙДЕ МАЙМАТА И ТИ ОТМЪКНЕ ВСИЧКО, ПОЧВАШ ДА МИСЛИШ ПО ДРУГ НАЧИН ЗА КАПИТАНА :)

Оценка:
-0 +2

Просто човек
53 Отговор

До коментар #10 от "БГР":


Абсолютно вярно, аз искам Спутник!

Оценка:
-11 +4

Комун Терор
54 Отговор
Ах, квичете, ескадрони! В злобата ви милиони погледи са приковани, с надежда и любов към "Спутник- 5" - дай боже да ви вознесе на вечна орбита !

Оценка:
-3 +8

Аз40🏴‍☠️
55 Отговор
Не е ли пак ГМО и руската ваксина? От Гамалея си пишат, че е с модифицирана версия на аденовирус. Не бих им се вързал на такава бързоразработена ваксина при условие, че 60 г. никой не е измислил ваксина за коронавируси, та сега ли за 2 месеца я направиха?

Оценка:
-1 +11

!!!?
56 Отговор
Раболепието и лакейството на кремълските подлоги - русофилите - няма аналог в Света. Как ще обясни този кремълски шпионин Малинов забраната за внос на български ябълки за Русия, която Путин наложи в отговор на забрана за влизане в ЕС на една дузина руски олигарси заради анексирането на Крим, а сега същия този лакей лобира да купиме ваксина от кремълското му Гуру по "хуманитарни причини", а не от Европа, която всъщност ни дава и парите за това !!!? Веднаж русофил, винаги предател !

Коментиран от #63


Оценка:
-4 +18

1321321321
57 Отговор
айде пропагандата се почна, остава и Парашутиста на дондуков да се вкл

Оценка:
-0 +10

така с тези
58 Отговор
"Георги Димитров се връща в България през 1945 година и оглавява формиращия се тоталитарен режим в страната, като от 1946 година е министър-председател. Той участва активно в ликвидирането на опозицията и става обект на мащабен култ към личността, запазил се и след неговата смърт. След продължили с години разнородни здравословни проблеми, той умира през 1949 година в санаториума „Барвиха“ край Москва.Видни съветски медици поставят диагнозата “сърдечна недостатъчност II степен, чернодробна цироза, диабет, хроничен простатит“. Въпреки официалното медицинско заключение съществува хипотеза за политическо убийство на Димитров по указания на Йосиф Сталин. Изследвания на балсамираното тяло на Димитров през 90-те години показват увеличено съдържание на живак, което може да е в резултат на отравяне."

Коментиран от #60


Оценка:
-0 +12

ГанюБалкански
59 Отговор
Да идва Руската Ваксина да ни освободи от тръмп и гейтс .....

Оценка:
-8 +1

pepy
60 Отговор

До коментар #58 от "така с тези":


В същото време, някои продължават да ги наричат "братушки"...

Коментиран от #64, #68


Оценка:
-2 +21

руменн р
61 Отговор
аз вече се ваксинирах с руската ваксина, лично путин и решетников ми я пратиха !!

Оценка:
-1 +2

Левски
62 Отговор
Този е голяма мишка ега ти

Оценка:
-1 +12

Ха ха ха
63 Отговор

До коментар #56 от "!!!?":


Браво, бе тези оксфорд русофили ли са като подписаха с руснаците, а пустите Клисурци станали Московци и те ли веднъж или колко пъти :))

Коментиран от #66


Оценка:
-14 +3

64
Този коментар е премахнат от модератор.
Хахаха
65 Отговор

До коментар #8 от "фашист":


Глупостта не се лакува.

Оценка:
-0 +0

Казуар
66 Отговор

До коментар #63 от "Ха ха ха":


Русия няма капацитет за голямо производство на ваксината и има за питване към Франция, Германия и други страни за производство, за да може да продава в чужбина.

Оценка:
-0 +4

Малинов е
67 Отговор
глупак тъп...!

Оценка:
-1 +1

Илиян
68 Отговор

До коментар #60 от "pepy":


не,някой а всички тоеа са наши братушки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-1 +0

Бай Шиле
69 Отговор
Един в метрото разправяше,че отива в руското посолство да се запише за руска ваксина.Някой чувал ли е за това?

Оценка:
-0 +1

НЕЛИ ВАСИЛЕВА
70 Отговор
РУСКАТА ВАКСИНА В МОМЕНТА Е НАЙ ЧИТАВА БАЩА МИ Е В МОСКВА И Е ЕДИН ОТ ХОРАТА ИЗРАБОТВАЛ ВАКСИНАТА

Оценка:
-0 +1

71
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Вежди Рашидов
Бившият министър на културата Вежди Рашидов с коментар за актуалната ситуация в страната.
Протестиращите хвърлят павета по паметници на културата, 100 пъти да съм ги глобил."

Още бисери
ТОП 5