Отидете към основна версия

62 107 190

Новата руска посланичка в България - много, много лоша новина (ВИДЕО)

  • елеонора митрофанова-
  • асен генов-
  • контракоментар с асен генов-
  • владимир милов

''През 90-те години Елеонора Митрофанова беше депутат в Държавната дума в партията на Жириновски'', припомня Владимир Милов

Елеонора Митрофанова, снимка: Уикипедия

Един от най-близките съратници на Алексей Навални - Владимир Милов, бе събеседник на Асен Генов в неговия видео формат за интервюта ''Контракоментар с Асен Генов''.

Ето част от диалога помежду им:

Асен Генов: В разговора с руския политик и близък съратник на Навални, зададох на Владимир Милов въпрос за новия, назначен от Путин, посланик на Русия в България, посланик Елеонора Митрофанова:

Отчитам това, че може да нямате отговор на този въпрос, но искам да Ви попитам, независимо от това. Елеонора Митрофанова. Тя ще стане нов посланик на Русия в България. Тя е възпитаник на МГИМО: Московския държавен институт по международни отношения; тя е бивш директор на Россътрудничество, това е институция, която мнозина определят като един от главните инструменти на хибридната война и стратегия на Кремъл. Има ли за какво да се безпокоим ние, българите?

Владимир Милов: Честно, аз бях разочарован, чувайки за това назначение. Аз обичам България и не рядко идвам там. Иска ми се да виждам добри отношения между България и Русия, но това е съвършено не този човек, който може да помогне. За Митрофанова главното не е това, че е била глава на Россътрудничество. Съвършено правилно: Россътрудничество е ведомството, което сее раздор и носи хибридна война. С парите на руските данъкоплатци. За съжаление, така се финансира всичко това. Ние ще закрием всичко това, но засега е реалност.

Главното е, че през 90-те години Елеонора Митрофанова беше депутат в Държавната дума в партията на Жириновски, ЛДПР. През 1993 или 1995 бе избрана за първи път от ЛДПР. Тя е сестра на Алексей Митрофанов, много известния, той сега е в изгнание, но той беше човек, който през 90-те беше един от главните проповедници на агресивния имперски дневен ред, че трябва всички насила да бъдат върнати, подобно на Милошевич и т.н. Партията на Жириновски беше известна с тези имперски настроения. През 90-те Елеонора Митрофанова беше депутат от тази партия. Тя не е била в Единна Русия. Тя беше в ЛДПР и днес е там. От това може да си формирате мнение за възгледите ѝ. Тя беше член на най-агресивната имперска парламентарна фракция, а брат ѝ беше главният говорител на Жириновски по международната политика. Той постоянно правеше подобни агресивни изявления. Трябва да възстановим СССР, това е официалният им дневен ред. Да се възстанови СССР. 30 години партията на Жириновски говори това.

Асен Генов: Жириновски дори достига по-далеч: той казва, че Русия трябва да нанесе ядрен удар на Вашингтон и Ню Йорк…

Владимир Милов: Да, да, затова Елеонора Митрофанова изглежда благовидно, но не забравяйте, че тя 10 години е била през 90-те от тази партия, която тогава имаше такива възгледи. Не е изненадващо, че тя намери себе си в системата на Путин. В това число и като шеф на Россътрудничество. Честно казано, с такъв човек дори не разбирам за какво може да се разговаря. Това е много, много лоша новина…

Запис с отговора на Вл. Милов може да видите след 6:34 във видеото, а пълният запис на цялото интервю предстои:

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 140 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове