Отидете към основна версия

32 501 156

Доц. Мангъров: С Борисов имаме различия, ще уволня НОЩ

  • мангъров-
  • бойко борисов

Имах учител по математика, който казваше, че когато сме на едно мнение, ще бъде нашето, но когато сме на различно, ще бъде неговото, каза доцентът

Влязох в политиката по неволя, защото цяла година се разправя по всички възможни нормални начини със своите опоненти, но няма ефекти и очевидно това е начинът, който му е останал. Това заяви началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. Атанас Мангъров в предаването “Беновска пита” по “Радио К2”.

“Всички тези хора, които водят по този безумен начин всичко, което се случва по време на тази пандемия, са мои опоненти” каза доц. Мангъров. Приятели сме с Борисов, но това не означава, че сме на едно и също мнение.

“Ние с Вас сме многодетни родители и сигурно си даваме сметка, казвам го, за да онагледя въпроса си, че в крайна сметка един върти кормилото на колата, когато се качат останалите. Борисов е на кормилото. Имах учител по математика, който казваше, че когато сме на едно мнение, ще бъде нашето, но когато сме на различно, ще бъде неговото.

“Когато човекът, който ръководи страната не е специалист по въпросите, той би трябвало да се допитва до различни хора, до различни мнения и в случая виждате, че една група хора, на които това не им е работата, това са хирурзи, това са микробиолози, това са епидемиолози, обаче, такива, които стоят зад бюрото, са поели в свои ръце кормилото и управляват по най-дилетантски начин” коментира доц. Мангъров.

Според доц. Мангъров това е равнозначно на това той да прави опити да ремонтира колата си, при положение, че не разбира нищо от авторемонти, но следвайки указания в интернет и ръководството за ремонт и обикновено резултатите са катастрофални.

Той добави, че това, което се говори за ваксините, е свободно съчинение и по същия начин да се говори за футбол и силата на отбори от хора, които не са ходили на мачове.

“Нормалният срок за производството, за изпитването на една ваксина е не по-малко от 10-тина години” подчерта доц. Мангъров.

“Аз не съм в АБВ, аз съм с АБВ и те са с мен, защото имаме едни и същи виждания по въпроса” подчерта той.

Инфекционистът коментира, че много хора са с различни политически възгледи ,но са от страната на мерките и ходят маскирани, но той е убеден, че ако тези хора успеят да се доберат до властта - те ще започнат да предлагат още от същото, а той не иска това да продължава.

На въпрос: Вие кога за последно сте се виждал или общувал с Борисов и доколко той Ви чува?”, доцентът отговори, че се е виждал с премиера един единствен път през април и оттогава са се чували доста пъти, а последният път е бил преди повече от месец.

“Все пак, не забравяйте, че ние сме страната с най-лежерните мерки и една причините, която се съобщава за сравнително добрите резултати, е именно този начин на прилагане на мерките, а не препоръчваното от щаба - талибански методи” подчерта доц. Мангъров.

Той обяви, че първата му работа, когато влезне в политиката ще е да предложи да уволнят щаба и да се проведе разяснителна среща с всички лекари, на която да се обясни за какво става въпрос и какво да правят. Според него това може да се случи за една седмица и обясненията да са разбираеми и компетентни, а не да се говори на принципа - ако, то.

“Както вървят нещата, точно преди изборите ще ни удари вълна и няма да стане нищо, но това са неща, които не са медицински. Това е медицина за политически цели” подчерта доц. Мангъров.

“Никъде няма формулиран такъв щаб, в който да стоят хирурзи, микробиолози и още не знам какви, които всяка сутрин да се изтъпанчват и да говорят врели некипели” подчерта доцентът.

Според него компетентният епидемиолог е проф. Мира Кожухарова, която никой не чува, защото има “набедени генерали, ръководители на институти”, а истинските епидемиолози са на заден план.

Доц. Мангъров подчерта, че проф. Кожухарова е човекът, който е действал по време на свинския грип, по време на епидемията от морбили и е била ръководител на института по заразни болести.

Инфекционистът обясни, че не я номинира за най-добър епидемиолог, само защото я познава, а защото наистина е така.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 642 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове