Отидете към основна версия

1 678 29

Борисов: Сделка по сделка - на прокурор

  • дюни-
  • несебър-
  • борисов

Уволняваме и шефа на РИОСВ-Бургас

Снимка: Министерски съвет

Заседанията на комисията, която ще разследва случая със строежите върху дюни край Несебър, да бъде публична. Това поиска министър-председателят Бойко Борисов по време на проведена днес среща в Министерски съвет с участието на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министъра на околната среда и водите Нона Караджова с представители на екологични неправителствени организации бяха взети четири важни решения. „Условието ми е заседанията на тези комисии да бъдат публични за медиите и за неправителствените организации. Сиреч сделка по сделка вадим, показваме, казвате си мнението, и след това хайде при прокурора”, допълни Борисов.

„Днес ще уволним директора на РИОСВ – Бургас. През 2007 година първият, който е виновен, е този, който е казал, че това не са дюни. В момента, в който се каже, че това не е кабинет на Министерския съвет, а е плод-зеленчук, всички процедури тръгват за изграждането на плод-зеленчук. Първият човек, който подвежда всички останали институции е този, който е казал: това не е дюна. От кмета на Бургас зная, че вече са намерили документа, с който тогава са дали становище, че това са дюни. Вторият е сегашният - да си заминава – началникът на Агенцията по горите. Като е прочел Несебър, като е гледал тези цени, можело е да попита, можело е да дойде да ме попита, не сега да вървим след събитията. Ако ме бяха уведомили, всичко това щеше да е спряно много отдавна. Всяко зло за добро. Покрай тази сделка ще видите още колко много дюни ще спасим, и какви промени ще направим. Ще видите, че много хора ще понесат отговорност за тези безобразия, които са направили. Нали ни атакуваха и политически, поради което се поразрових, защото някои случаи бях забравил”, допълни приема. Той припомни, че 707 декара са дадени на фирмата на брата на Станишев. „Фантастично място и е продавано за 7 лв./дка. А той говори за нас. Господ ни е свидетел, че всичко това чух от новините. В момента, в който го чух, се обадих на всички и им казах да спират веднага, докато не разбера какво става, на мига”, каза премиерът.

Българите искат справедливост. Колкото и да сте били остри във времето към нас, по всяка тема съм се срещал, съобразявал, говорил и сме приемали възможно най-доброто за природата решение.

„Тук говорим за Иракли и за Камчийски пясъци. Всеки, който е бил там, а и с моето невъоръжено око се вижда, че това са такива места. Много кьорав трябва да бъде този, който ще отиде и ще каже, че това е годно за строителство. И за съседните терени главният архитект и кметът на Несебър ще бъдат викани и ще бъдат разпитвани”, обеща на срещата премиерът Борисов.

„Когато бях кмет на Столична община  всеки ден ни бяхте на главите (бел. ред. към неправителствените организации). Казвам това в хубавия смисъл на думата. Да не излезе утре, че нещо съм казал различно. Всяка уличка, къща по къща из цяла София обикаляхме. Заварихме София без план. А сега ми говорят за София. София беше едно село без план, без нищо. Уличка по уличка, план по план, хора идват ядосват се, караме се, правим, променяме. По 100 пъти се правеше обществено обсъждане”, припомни премиерът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове