Отидете към основна версия

7 145 168

Борисов: Вече не си спомням техните премиери, повече прякорите им се помнят

  • бойко борисов-
  • кабинет-
  • правителство-
  • румен радев

Всеки ден обясняват, че няма пари, но има много пари. А кой ги е събирал два месеца, служебното правителство ли?, попита реторично Борисов

Снимка: БГНЕС

Провал има във външната политика, тежък провал, заяви Бойко Борисов по време на обиколка в Родопите. Той допълни, че е разбрал, че служебното правителство се опитвали тайно да поръчват самолети.

"Всеки ден обясняват, че няма пари, но има много пари. А кой ги е събирал, два месеца служебното правителство ли?, попита реторично Борисов. Кой на мене ми е актуализирал бюджета в три вълни на пандемията, откъде намирахме пари за пандемията. И ги имаме, и сме ги изчислили и за пенсионерите до края на годината. Кой ни даваше пари за пътища", попита Борисов.

Провал има и в икономиката. Показаха източен язовир. Провал в здравеопазването също има - българите започнаха да мрат повече, защото не сме ваксинирани. Радев и Кацаров убиха зелените коридори, заяви експремиерът.

Разбрах, че Радев днеска казал, че корупционери искали да свалят Кирил Петков. Но първите, които разкриха що за птица е назначил Румен Радев бяха "Има такъв народ". Ние само питаме КС. Нищо не искаме, само да си спазват Конституцията. Киро казва, че всички кредити се обслужват в ББР. Те се хванаха с ББР, а не с Родопите, където ние всичко сме направили, заяви Борисов.

Консултациите при Радев са прах в очите на хората. Той се обърка като пиле в кълчище. Провал има и в МВР, и във финансите, и в селското стопанство, пак казвам и в здравеопазването, и в икономиката, отсече той.

"Виждате една трагедия с пожара, но щом няма жертви, всичко е поправимо. Искам да благодаря на евродепутатите и депутатите ни, които дариха от заплатите си. В момента виждате тези фундаменти, които се изливат, за да имат подслон хората. Няма село, където да не са направени тук пътищата", коментира Борисов пред събралите хора в Родопите.

Обещал съм, че магистрала Хемус ще направим на първо място, след като хората видят къде се намираме. В момента сме изпокарани с всички съседи, а бяхме лидер на Балканите, на Турция не пратихме никаква помощ, а Турция ще играе голяма роля за Афганистан, коментира експремиерът.

И припомни, че целият ЕС е разчитал на нашето добросъседство с турския премиер и срещата Турция-ЕС се е провела във Варна неслучайно, заяви той.

Борисов пожела и успех на волейболистките довечера. За да ги има успехите, ние построихме зали, отсече Борисов.

Нашият кабинет ще го представим само за да могат хората да сравняват. Вече не си спомням техните премиери, повече прякорите им се помнят, защото народът се подиграва с тях. Искат актуализация, да кажат за какво. Аз се върнах от Братислава със 160 милиона евро. 320 милиона евро съм докарал от Европа само за границата. Да иде Радев, като е дипломат и да донесе 300 милиона. Трябвало им е актуализация. А мене питахте ли ме за първа линия, в условията за най-тежката криза, откъде взимахме пари. Нали са кадърни? Що не го правят, отсече лидерът на ГЕРБ.

Не, не сме атакували ние Киро. Атакували са го ИТН, а ние питахме КС, уточни отново Борисов. "Някой някъде е излъгал или някоя служба на Радев отново е проспала ситуацията, каза той. ИТН разнебити Асен и Киро, които са гледани като най-успешни в служебния кабинет. Кацаров ли е успешен, дето ваксините се хвърлят и препродават, вместо да ни ваксинират. Рашков ли е успешен - дето плашеше хората да не гласуват. Кой е удачен от този кабинет, за да го подкрепя", попита Борисов.

След тези избори се вижда как ни е подредил народът. Никого не мога да накарам да разговаря с нас, но какво искат повече - да се провалят и трети път ли? Народът каза: Нито една партия не може сама, но ГЕРБ не бива да бъде изчегъртан, отсече Борисов и допълни, че с всеки може да преговаря. Като не искат, народът накрая ще ги изгони с камъни, смята той.

По-подготвен за премиер от мене няма, категоричен е Борисов. Как да подкрепя бюджет на един мошеник и утре да кажат: Борисов подкрепи бюджета на мошеника, възмути се той.

За кадрите с полицейското насилие Борисов бе категоричен: Най-строги наказания за тези, които са си превишили правомощията, но и за онези, които нападаха полицаите. Младен Маринов всичко, което е направил, е направил правилно.

Върховният главнокомандващ виновен ли е, че падна самолетът в Черно море? Като четете постовете на съпругата на загиналия пилот, не ви ли става мъчно? Той носи ли отговорност за офицера, който се самоуби на полигона? Значи в единия случай Младен Маринов и Бойко Борисов са виновни, а Румен Радев е невинен, така ли? Нека мерим с един аршин, възмути се Борисов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 73 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове