Отидете към основна версия

5 512 3

Да накараме пространството да ни служи пълноценно

  • хаусмайстер-
  • дизайн

Един от основните проблеми на градските жилища е малкото пространство. Често на неголяма площ трябва да успеем да съчетаем удобно място за хранене, къпане, спане, почивка, готвене, разговори и срещи за семейство от поне 3-ма. Как да постигнем това? Отговорът едва ли е изненада – с добър дизайн. В един добър интериорен дизайн всяка част от наличното пространство се използва пълноценно. Дори многофункционално. Защото  работата на интериорния дизайнер не е само декорация – като например да определи къде да бъде цветарника. С всеки интериорен проект ние решаваме заедно с клиента кое е най-удобното функционално разпределение в жилището, кои са най-подходящите материали за ремонта и къде е най-добре той да инвестира определените за това средства. Хаусмайстер има опит в това – с всеки ремонт и интериорен проект ние решаваме определени проблеми и помагаме на клиентите си да живеят по-добре.

Един от начините да използваме максимално наличното пространство в жилището е като добавим функции към основните, за които е създаден дадена част от обзавеждането. Популярен пример е бар-плотът на кухненския остров. Но ако нямаме място за него? Тогава малкият плот за сервиране, който разделя частично кухнята от дневната, може да поеме тази функция.

houzz

Стълбите – те също могат да поемат и други функции. Дали ще бъдат едновременно с това и чекмеджета или рафтове за книги, това ще решим заедно с клиента.

houzz

Janez Marolt, dwell

Примери за многофункционални мебели има много. Друг полезен подход  за максимално използване на наличното пространство са модулните мебели - в зависимост от нуждата в момента можем да ги използваме в различни комбинации и варианти. Ето два примера от изложението в Кьолн, което започва тази седмица:

Cubit

Това са само няколко примера за ефективно използване на пространството в интериора, но възможностите са много – работата на интериорния дизайнер е да знае какви са продуктите на пазара, които могат да ни бъдат полезни и как максимално добре да ги използва за конкретните нужди на дадения клиент. Или да проектира мебели, които да позволят най-добре да се решат проблемите на даденото пространство. А след това да организира изпълнението им и реализацията на цялостния интериорен проект.

Автор:
Теменужка Захариева

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини