Отидете към основна версия

19 195 11

Къща за 140 млн. USD (СНИМКИ)

  • ривиера-
  • даяна-
  • доди-
  • къща

Причината за високата цена не е само това, че разкошната къща се намира на френската Ривиева или пък, че е обзаведена пищно, но в същото време и изискано. Един от факторите, които определят високата цена на имота е, че е собственост на загиналия на 31 август 1997 г. Доли ал Файед. Той е известен не само с това, че е син на мултимилионер, но и с факта, че е приятел на покойната принцеса Даяна. Двамата загинаха в автомобилна катастрофа в Париж, в опит да избягат от папараци.

Вилата „Света Тереза” е разположена на парцел от 1.6 хектара. Състои се от 7 спални, като към всяка има баня, три дневни, SPA център, басейн, тенис корт, кей за яхти, отделна къща за гости и постройка за персонала.

Сградата е построена през 1860 г. Имотът може да се похвали не само с разкошния интериор, но и с приказна гледка към морето. Но брокерите от консултантската компания Knight Frank не залагат толкова на имота сам по себе си, колкото на популярността на собственика и неговата любов. За пръв път принцесата на Уелс с двамата си сина посещават къщата на Ревиерата през юли 1997 г. по покана на Ал Файуед – старши. Именно там Даяна се запознава с Доди. Папарашките снимки на двамата на яхта, които обиколиха света, са именно от Френската Ривиера.

По думите на брокерите интериорът на къщата не е много по-различен от времето, когато в него са отсядали Даяна и Доди преди 18 години. Бъдещият собственик на къщата няма да бъде само богат, но и почитател на Лейди Ди, смятат от агенцията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини