Отидете към основна версия

25 248 7

Цените на имотите в българското село с швейцарски облик

  • imot.bg-
  • чавдар-
  • цени-
  • къщи-
  • парцели

„България е Швейцария на Балканите!”. Едва ли има човек, който да не е чувал тази максима. Споменавайки я, най-често имаме предвид природните дадености у нас. Един кмет на едно българско село обаче реши да го превърне в копие на швейцарските китни малки селца. Става дума за с. Чавдар, което е разположено на около 70 км от София и в което живеят близо 1100 души. Превъплъщението на Чавдар е идеален пример за това как със средства от европрограми могат да се направят чудеса. Цената на промяната е 12 млн. лв.

Напълно възможно е близостта до София, да превърне Чавдар в притегателен център за софиянци, като се има предвид не само близостта до столицата, но и факта, че в момента там се изгражда детски увеселителен център на стойност около 1 млн. лв.

Какви имоти се продават в с. Чавдар?

Справка в най-големия сайт за недвижими имоти – imot.bg, показва, че към момента там могат да бъдат купени пет къщи и два парцела. За разлика от София и големите градове, цените тук са в български лева. Стойността на масивните постройки започват от 35 000 лв. Срещу въпросната сума може да купите двуетажна къща с разгъната застроена площ от 140 кв.м и двор – 850 кв.м. За тези, които искат по свой вкус да разполагат с къща в китното селце, се предлага постройка на три етажа на груб строеж. Цената също е 35 000 лв. Най-скъпата къща, която се оферира в селото, е на стойност 50 000 лв. Тя е с РЗП 80 кв.м. Построена е през 1970 г.

Относно парцелите – тяхната стойност е съответно 14 000 лв. и 18 000 лв. Големината на първия урегулиран терен е 1160 кв.м, а на втория – 2153 кв.м.

Дали новият облик на с. Чавдар и близостта му до София, ще спомогнат за развитие на пазара на недвижими имоти и дали предлагането и цените на имоти и земя ще се повишат, ще покаже само време.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини