Отидете към основна версия

5 003 0

Палма де Майорка бързо възвръща популярността си

  • палма де майорка-
  • цени-
  • имоти

Търсенето на имоти на Палма де Майорка непрекъснато расте, отбелязват местни агенции. Голям брой от туристите са очаровани от мястото и бързо решават да си купят апартамент или къща на острова. Не малка роля за високия интерес има и фактът, че наскоро британското издание The Times призна Палма де Майорка за най-добър град за живеене и отново привлече вниманието на тези, които я бяха позабравили. Критериите, които са взети под внимание при съставянето на класацията, са климат, екология, инфраструктура, местна кухня.

По данни на компанията Tinsa, ситуацията на пазара на недвижими имоти на острова съществено се различава от тази в Испания. Ако от 2007 г. досега в страната имотите са загубили 42% от стойността си, то на Балеарските острови тя е 35%, а в самата Палма де Майорка обезценяването е в рамките на 15.7%.

Майорка изпреварва по популярност сред чужденците останалите региони на страната. Също така цените са сред едни от най-високите. На Баеларските острови се намират пет от ТОП 10 на градовете с най-скъпи имоти в Испания: Калвия – 2520 EUR/кв.м., Андрач – 2422 EUR/кв.м., Алкудия – 2410 EUR/кв.м., Солер – 1984 EUR/кв.м. и Сантани – 1972 EUR/кв.м. В тези населени места търсенето остана високо и по време на имотната криза.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини