Отидете към основна версия

8 362 5

Продават къща за 1 крона в Швеция

  • къща-
  • крона-
  • швеция

Примамливо звучи офертата за покупката на луксозен имот на символичната цена от 1 EUR, 1 руска рубла или 1 шведска крона. Обикновено сделки на тази цена се реализират, но зад тях стои не малък ангажимент. Най-често той задължава новия собственик да реновира имота, което в повечето случаи изисква солидна инвестиция.

Подобна схема на продажба прилага пристанището на шведския град  Йевле (на 160 км. от Стокхолм), собственик на имение в ренесансов стил. С покупката на къща Villa Sjötorp, новият собственик автоматично се задължава да върне блясъка й.

„Ще е ужасно да загубим този прекрасен дом, който е символ на част от архитектурната история на Швеция”, споделя Свант Тирен, основател на Фейсбук група „Да спасим Villa Sjötorp”. Къщата е построена през 1864 г., но още през 1882 г. променя облика си в Ренесансов стил.

Другият наскоро продаден имот по схемата „1 крона” беше продаден наскоро на необитаем норвежки остров в близост до полярния кръг.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • С 14% поскъпнаха жилищата в Швеция

    С 14% поскъпнаха жилищата в Швеция за периода септември 2014-септември 2015 г. На месечна база увеличението е 3%, сочат данните на агенция Svensk M&au ...
    15.10.2015
    3 034
    1